kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

TÜSİAD'dan erken seçim çağrısı

Yeni Haber
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili olarak yaşanan son gelişmeler çerçevesinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Son günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak yükselen gerginlik, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama ile doruk noktasına ulaşmıştır. Mevcut krizin, tüm tarafların samimi katkısıyla, her türlü duygusal tepkiden uzak ve sağduyuyla çözülmesi bir zorunluluktur.

Bu çerçevede:
1. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasıyla yaratılan fiili durum demokratik teamüllere uygun değildir.

2. İktidar partisi, toplumda git gide artan ve TÜSİAD'ın da paylaştığı laik rejimi koruma kaygısını yeterince dikkate almamıştır.

3. Mevcut fiili durumun demokrasiye zarar vermemesi için hemen erken genel seçime gidileceğinin ilan edilmesi, bir zorunluluk haline gelmiştir.

4. Genel seçimlerin, gerilimi yurt sathına yaymaması için bütün siyasi partilerin samimi bir gayret içinde olması şarttır. Bunun yolu, seçim ortamına, ülkenin geleceğine yönelik siyasal programların egemen olmasını sağlamaktır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini laiklik ve demokrasinin ayrılmaz bütünlüğü oluşturmaktadır. Biri lehine diğerinden fedakarlık etmemiz düşünülemez. Türkiye, tansiyonu düşürerek ve millet iradesini yenileyerek bu süreçten sağlıklı bir biçimde çıkabilir."