kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Derhal erken seçime gidilmeli'

Genelkurmay Başkanlığı'nın önceki gece yayınladığı bildiriyle ilgili olarak farklı açıklamalar yapıldı. AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu "Demokrasi bizim namusumuzdur. Namusumuza tecavüz edilmiştir. Genelkurmay Başkanı'nı ya da bu açıklamayı yapanların görevden alınmasını talep ediyorum" dedi.

* DSP: SEÇİM ŞART
DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, "AKP'nin cumhurbaşkanı adayını geri çekip derhal erken seçime gitmesi gerektiği" görüşünü savundu. Tan, demokrasiyi işletme ve korumanın Anayasa'ya göre iktidarların sorumluluğunda olduğunu da ifade etti.

* KUTAN: BARIŞ GEREK
Saadet Partisi lideri Recai Kutan, açıklamanın son ayların en önemli gelişmelerinden biri olduğunu belirterek toplumda her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, barış ve huzura ihtiyacı olduğunu kaydetti.

* GP: GÜL ÇEKİLMELİ
GENÇ
Parti Milletvekili Emin Şirin, "Seçilseniz de, seçilmeseniz de ülkede çok ciddi gerginlikler ortaya çıkacak. Gül adaylıktan çekilmeli" dedi.

* HARBİYELİLERDEN MESAJ
Ankara'da Türkiye Gençlik Birliği'nin düzenlediği "Atatürk'ün emrindeyiz" mitingine katılan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon Genelkurmay'ın açıklaması için "Nush ile uslanmayan tekdir edilmiştir" dedi. Mitingde Harbiyeli öğrencilerden geldiği belirtilen mesaj okundu.