kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
'ETİK KURALLARA AYKIRI' Umut Mert'in ailesinin başvurusunu ele alan Etik Kurul, böyle bir tıbbi müdahalenin etik kurallara aykırı olduğunu belirtti.

Kurul: Büyümeyi durdurmak olmaz

AA
Özürlü oğullarına 'büyümeyi durdurma tedavisi' için başvuru yapan Ankaralı aileye, Etik Kurul'dan ret cevabı çıktı..
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Öner Odabaş, engelli çocukları Umut Mert'e (13) "Ashley tedavisi" uygulanmasını isteyen Ankaralı Evren ailesinin başvurusunun reddedildiğini bildirdi. Doç. Dr. Odabaş, Evren ailesinin ABD'de 9 yaşındaki Ashley isimli özürlü çocuğa, büyümesinin durdurulması için tatbik edilen tedavi yönteminin, oğullarına da uygulanması istemiyle yaptığı başvurunun, Etik Kurul'da ele alındığını söyledi. Etik Kurul'un, bu çeşit bir tıbbi müdahaleyi etik kurallara uygun bulmadığını belirten Öner Odabaş, "Bu yöntemin olumlu sonucu olduğunu gösteren herhangi bir literatür bilgisi de yok'' diye konuştu. Odabaş alınan kararın yazılı olarak aileye bildirildiğini de kaydetti.

RAHMİ ALINMIŞTI
9 yaşında olmasına rağmen 3 aylık bir bebeğin zekâsına sahip olan, yürüyemeyen ve konuşamayan Ashley'nin hormon tedavisiyle uzaması ve göğüslerinin büyümesi durdurulmuş, rahmi ve apandisiti alınmıştı. Bu uygulamaya bir ilk olması nedeniyle, "Ashley tedavisi'' adı verilmişti.
Haberin fotoğrafları