kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Tanınmamak için saçlarını boyatan Fidan en çok namus cinayetinden korkuyor.

Töre Almanya'da da Fidan'ın peşinde

DIŞ HABERLER
Almanya'da zorla evlendirildiği için evinden, töre cinayeti korkusuyla ailesinden kaçan 19 yaşındaki Türk kızı Fidan, öyküsünü Reuters'a anlattı..
Doğu Anadolu kökenli bir Türk kızı olan 19 yaşındaki Fidan, aile baskısı, evliliğe zorlanma, tecavüz ve töre cinayetleri nedeniyle yaşadığı korkuyla dolu öyküsünü, Reuters'a anlattı. Almanya'nın Berlin kentinde yaşayan Fidan, haber ajansına, 50 yaşında bir adamla evlendirildiğini, kocası tarafından dövüldüğünü, tecavüze uğradığını ve bu nedenle evden kaçtığını söyledi. Ne eşinin yanına, ne ailesinin yanına dönemeyeceğini söyleyen Fidan, "Şu an ailemin yanına dönemem eğer dönersem beni öldürürler. Geri dönersem korkarım ölüm beni bekliyor olacak" diye konuştu. Şu an kendisine bir iş arayan Fidan, yapayalnız olduğunu sahte bir isim kullanarak eşine yakalanmamaya çalıştığını söyledi.

11 YAŞINDA ALMANYA

Tanınmamak için saçlarını sarıya boyayan röportaj sırasında sinirli sinirli parmaklarıyla oynayan Fidan, en çok da namus cinayetine kurban gitmekten korktuğunu söylüyor. 11 yaşında ailesiyle Almanya'ya galan Fidan, "Çocukluğuma dair güzel bir anım bile yok. Tek hatırladığım çok üzgün olduğum" diye konuşuyor. 14 yaşında uzak bir kuzeniyle evlendirilmek istendiğini analatan Fidan, buna karşı çıkmaya çalıştığında ise aile fertlerinden dayak yediğini söylüyor.

ZORLA EVLENDİRİLDİM
Ailesinin en sonunda bu evlilik ısrarından vazgeçtiğini belirten Fidan, fakat daha sonra başına daha kötü şeylere geldiğini şöyle anlatıyor: "Kuzenimle evlendirilmedim. Ancak bu kez beni Almanya'da yaşayan bir adamla evlendirmeye karar verdiler. Karşı çıkarsam öldürüleceğimi söyleyip beni evlendirdiler." Bakire olduğunu ispat etmesi için düğün gecesinde tecavüze uğradığını, daha sonra kanlı çarşafların balkona asıldığını söyleyen genç kız, yaşadıklarının ardından evden kaç tığını ve kendi başına bir hayat kurmak istediğini söyledi.