kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kurtarma ekipleri, enkaz üzerinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Komşu binalara mühür

Deniz DERİN / MERKEZ
Şirinevler'de çöken altı katlı binanın yanındaki iki apartman mühürlendi. İncelenmek üzere, binadan parçalar alındı. Müteahhit polise teslim oldu..
İstanbul-Şirinevler'de önceki akşam çöken binanın enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Çöken 6 katlı Jale Apartmanı'nın yanındaki Engin ve Yasemin apartmanları da tedbir amaçlı boşaltılarak mühürlendi. Arama kurtarma çalışmalarının son bulmasının ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Yücel Köktürk ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelen bir heyet enkazda inceleme yaptı. Heyet binanın kolonlarından beton parçaları alarak 'basınç dayanaklılık testi' için yanlarında götürdü. Öte yandan mühürlenerek boşaltılan binaların sakinlerine İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geçici olarak kalacak yer temin edildi ve 1000 YTL yardım yapıldı. Çöken binanın enkazından çıkarılan 33 yaşındaki Özkan Aysan'ın ise taburu edildiği belirtildi. Binadan çıkan ziynet eşyaları ve paralar polise teslim edilirken, yan binadaki yıkım çalışmalarını sürdüren müteahhit Halil Koçbıyıkoğlu'nun ise avukatıyla birlikte polise teslim olduğu belirtildi.

'RUHSATLI VE YASAL'
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu yaptığı yazılı açıklamada, yıkılan binanın ruhsatlı ve tamamen yasal olduğunu belirterek, "Depremde hasar gören binalar arasında değil. İlk bilgilere göre çökme nedeni yanda bulunan ve yine ruhsatlı yapılan yıkımın hafriyatının kaldırılmasında oluşan hasardır" dedi. Bu arada çöken binanın 2. katında kızlarıyla birlikte oturan Ayşe Gündoğdu, bina yıkılmadan önce zile basan kepçe operatörü sayesinde kurtulduğunu söyledi.