kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Dr. Yusuf Erçin

Gizli odalardan, nakil yapılan hastalar çıktı

Murat KEKLİKÇİ-Müslim SARIYAR-Yalçın BEL-Barış SÖZ
Kaçak organ nakli yapılan Dr. Yusuf Erçin'e ait özel hastanede yaşanan çatışmanın ardından araştırma yapan polis, gizli odalarda böbrek veren ve alan 4 hasta buldu..
Kaçak organ nakli yaptığı gerekçesiyle 5 kez yakalandıktan sonra serbest bırakılan ve kendisini Dr. Frankenstein olarak adlandıran Dr. Yusuf Erçin Sönmez'in İstanbul Kadıköy'deki Özel Sönmez Hospital adlı hastanesine, önceki gece Mahmut Kaftan Eren, Osman Hadiceoğlu, Serhat Erol ve Sedat Hediyeoğlu geldi. Sönmez'e organ için donör buldukları ileri sürülen 4 kişi, alacaklarını tahsil etmek istediklerini bildirdi, ancak bu dört kişi hastaneye alınmayınca kavga çıkardı. Olay yerine gelen polis ekibini gören saldırganlardan ikisi doktor ve hemşireleri rehin alırken, ikisi de polisle çatışmaya girdi. Çatışmada iki polis memuru yaralandı, yakalanacaklarını anlayan saldırganlar ise teslim oldu. Olayda 12 kişi gözaltına alındı.

'ZORLA ORGAN ALDILAR'
Polis, hastanedeki gizli odalarda ikisi böbreklerini veren, ikisi de bu böbreklerin nakledildiği 4 hasta buldu. Sorguları süren Dr. Yusuf Erçin Sönmez, Dr. Zaki Shapira, Dr. Haldur Hıdır, Dr. Bülent Meral, anestezi uzmanı Sevda Şaşmaz, hemşire Aynur Sönmezgül, sağlık teknisyeni Münir Soysal ve M.E. adlı polis memuru ile 4 saldırgan, dün sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Saldırganlardan Kenan Oğul, görüntü alan basın mensuplarına "Organ mafyasını çekin. Yeğenimin organlarını zorla aldılar. 100 bin dolara da satacaklarmış. Bu yüzden geldik" diye bağırdı. Hastane personeli ise saldırganların, 100 bin dolar haraç istediklerini ileri sürdü.

BİR GÜN MÜHÜRLÜ KALDI
Sönmez Hospital'in bir süre önce Mali Şube ekipleri tarafından yapılan bir baskının ardından mühürlendiği, ancak hastanenin bir gün sonra yeniden açılarak faaliyete devam ettiği saptandı. Dün de Mali Şube ekipleri, hastaneye giderek incelenmek üzere bilgisayarlara el koydu. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri hastaneyi yeniden mühürledi. Çatışmada yaralanan Bostancı Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Akif Batıhan'ın tedavisi ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor. Topuk, bacak ve kalçadan aldığı 3 mermiyle yaralanan 25 yaşındaki polis memuru, olay yerine gider gitmez üzerlerine ateş açıldığını söyledi.