kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Jodie Foster

Norveç erkeği: Tecavüzden açık giyinen kadın sorumlu

DIŞ HABERLER
Norveç'te erkeklerin yüzde 48'i cüretkâr kıyafet giyen kadınlara tecavüz edilmesini normal buluyor..
Norveç'te yapılan bir araştırma Avrupa'yı şaşkına çevirdi. "Reform Örgütü" tarafından yapılan araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 48'i kadınların uğradığı taciz ya da tecavüzde suçlu olduğunu söylerken, yüzde 28'i de dekolte ya da cüretkâr giyinen kadınları sorumlu tuttu. 5 erkekten biri de bir çok erkekle flört eden kadınların içkili bir mekânda "başına bir şey gelmesinden" sadece erkeklerin sorumlu olmadığını söyledi. Geniş tabanlı bir araştırmanın sonucunda taciz, hatta tecavüzden kadınların sorumlu olduğu sonucuna ulaşılması ülkedeki insan hakları ve kadın derneklerini ayaklandırdı.

BAŞBAKAN 'KORKUTUCU' DEDİ
Norveç'teki Uluslararası Af Örgütü Başkanı John Peder Egenaes, "Bu araştırma sonuçları korkutucu. Genç kız babasıyım. Norveçli erkeklerin kendileriyle biraz flört eden bir kadına tecavüz etmeyi normal karşılıyor oluşu kabul edilemez" diye konuştu. Araştırmayı manşetten yayımlayan Aftenposten gazetesine konuşan Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, "Erkeklerin kadına karşı bakışının bu şekilde olduğunu görmek kokutucu" diye konuştu.

FİLMİ ÇEKİLDİ
Jonathan Kaplan'ın yönettiği Sanık (Accused) adlı film de bir barın arkasında tecavüze uğrayan bir kadının, adalet sistemi karşısında suçlu duruma düşmesini ve hukuk mücadelesini anlatıyordu. Jodie Foster bu filmdeki rolüyle 1988'de En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını almıştı.