kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Diyanet satanizmi anlattı

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Diyanet personelinin sadece İslam'ı değil, tüm dinleri bilmesi gerektiğini belirterek, bu doğrultuda "Yaşayan Dünya Dinleri" kitabı hazırladıklarını kaydetti. Kitapta, satanizmi de içine alan Batı'da ortaya çıkan yeni dini akımlar anlatıldı.

Ali Bardakoğlu, entelektüeller ve gençlere yönelik kitaplar hazırladıklarını belirtti.

Bu kitaplardan ilkinin "Yaşayan Dünya Dinleri" olduğunu söyleyen Bardakoğlu, kitabın, dünya üzerinde hala mevcut olan hemen her din hakkında bilgi verdiğini bildirdi. Entelektüellere de yönelik hazırlanan kitabın, Diyanet personeli için yararlı olacağını ifade eden Bardakoğlu, Diyanet personelinin sadece İslam'ı değil, tüm dinleri bilmesi gerektiğini belirtti. Bardakoğlu, cami değiştirmek ya da yurt dışına gitmek isteyen Diyanet personelinin bu kitaptan sınava tabi tutulduğunu kaydetti.

DÜNYA DİNLERİ ANLATILDI

İslamiyet hakkında da gerekli tüm bilgileri veren "Yaşayan Dünya Dinleri" kitabı, tüm mezhepleriyle Hristiyanlığın, Yahudiliğin, Hinduizmin, Budizmin, Caynizim, Sih Dini, Konfüçyanizm, Taoizm ve satanizmi de içine alan Batı'da ortaya çıkan yeni dini akımları anlatıyor.

Hristiyanlığın gelişimini ve tarihini ayrıntılarıyla açıklayan kitapta, Markus, Matta ve Luka, Yuhanna İncillerinin tarihi de anlatılıyor.
Hıristiyan misyonerliğinin ele alındığı kitapta, Pavlus ve öğretisine de yer veriliyor.

Kitapta, "Batı'da Ortaya Çıkan Yeni Dini Akımlar" olarak ele alınan Satanizm'e de yer verildi. Satanizm, "Anton Szander La Vey", "Temel Özellikleri", "Dokuz İlke ve Yirmi Bir Amaç", "Tanrı ve Şeytan", "Belli Başlı Satanist Gruplar", "Şeytana Tapınma Ayini-Black Mass", "Satanik Semboller" başlıklarıyla anlatılıyor. Satanizm, "Yahudi-Hristiyan geleneğine özellikle de Hristiyanlığa karşı başlatılan bir reaksiyonun adıdır. 'Modern Protesto Hareketi' de denilebilir. Bugün geldiği nokta itibariyle, başta Hristiyanlık olmak üzere, bütün dinlere ve dinlerin ortaya koymuş olduğu kutsal değerlere karşı bir başkaldırıyı temsil etmektedirTanrının karşısında olanın yani şeytanın ve onun temsil ettiği şeylerin yanında yer alma hareketidir" olarak tanımlandı.

BESMELE TÜRKÇE YER ALDI


Kitaba başlamadan önce besmelenin Arapçası "Bismillahirrahmanirrahim" yerine Türkçesi, "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" kullanıldı.

(ANKA)