kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Hastanede çatışma: 4 yaralı, 20 gözaltı

Yeni Haber
Kadıköy'de, daha önce kaçak organ nakli haberleriyle gündeme gelen özel bir hastaneyi basan 4 kişi ile polis arasında çatışma çıktı. Önce hastane önünde başlayan çatışmada 1 polis memuru ile bir zanlı silahla yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Çatışma sırasında zanlılardan biri de silahıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınırken diğer iki zanlı hastane içine girerek, bazı doktor ve hastaları rehin aldı. Şahıslar rehineleri bir odaya kilitledikten sonra, pencereden dışarıdaki polislerle çatışmaya devam etti. Polisin de ikna çabaları sonucu iki zanlı bir süre sonra teslim oldu. 5 katlı hastane binasına giren polisler burada yaptıkları aramada, 5. katta, kapı kolu olmayan gizli bölmede, organ nakli yapıldığı tahmin edilen 1'i İsrail uyruklu 4 yoğun bakım hastası buldu. Hastalar, ambulanslarla çevre hastanelere nakledildi.
Olay, saat 23.30 sularında, Kozyatağı Şemsettin Günaltay Caddesi, Ayçil Sokak'taki Özel Sönmez Hospital'da meydana geldi. Alınan bilgiye göre, adı, daha önce kaçak organ nakli haberleriyle gündeme gelen Dr. Yusuf Sönmez'e ait olduğu belirtilen hastaneye gelen 4 kişi ile hastane görevlileri arasında tartışma çıktı. Bu sırada yoldan geçmekte olan bir emekli polis yatıştırmak amacıyla tartışmaya müdahale etmek istedi. Ancak şahıslar kendilerine müdahale eden emekli polisi darp edip silahını aldı. Aldığı darbelerden dolayı yüzü kanlar içinde kalan emekli polis kaçmaya başladı. Olayı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri olay yerine geldi. Bunun üzerine şahıslarla polisekipleri arasında çatışma başladı. Hastane önünde çıkan çatışmada bir polisle zanlılardan biri vurularak yaralandı. Yaralılar Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Zanlılardan biri de yakalanarak gözaltına alındı. Daha sonra diğer iki zanlı hastane içine girerek burada bazı doktor ve çalışanları rehin alıp bir odaya kilitledikten sonra pencereden dışarıdaki polislerle çatışmaya devam etti. Bir süre de bu şekilde devam eden çatışmaların ardından, olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Mustafa Kızılgüneş çahısları teslim olmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Uzun üren ikna çabaları sonucunda 2 şahıs teslim olmayı kabul etti.
Bunun üzerine polisler hastanenin kapısında beklemeye başladı. Ancak hastanenin kapısına kadar gelen şahıslar kapı kilitli olduğu için bir türlü dışarı çıkamadı. Polislerin kapıyı kırarak açmak için tekme atmaları da sonuç vermeyince zanlılar yan taraftaki hastane odasının camına yönlendirildi. Camdan dışarı çıkan şahısların teslim olmasının ardından hastanede arama yapan polis ekipleri, 5 katlı binanın son katında, kapı kolu olmayan gizli bir bölmede 4 yoğun bakım hastasıyla karşılaştı. Organ nakli yapıldığı tahmin edilen biri İsrail uyruklu 4 hasta, ambulanslarla Haydarmaşa Numune ve Göztepe Eğitim ve Araştırma hastanelerine sevk edildi.
Olay sonrası hastane sahibi Dr. Yusuf Sönmez'in de aralarında bulunduğu toplam 17 kişi, gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Ayrıca olaylar sırasında darp edilen emekli polis ile ayağı burkulan 2 polis memuru da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Gözaltına alınan doktorlardan bazılarının yabancı uyruklu olduğu belirtilirken, hastaneyi basan şahısların, daha önce hastaneye getirdikleri organların ücretini almak üzere hastaneye geldikleri ileri sürüldü. Hastanenin mühürlü olduğu ve faaliyet göstermemesi gerektiği kaydedildi.