kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Oyunculuk üç cümlelik işse ben oyuncu değilim

Osman Sınav'ın son filmi 'Pars: Kiraz Operasyonu'nun başrol oyuncusu Mehmet Kurtuluş Marie Claire dergisine konuştu: Üç cümle ezberleyen şarkıcı ve mankenler kendilerini oyuncu sayıyor. Mesleğime tecavüz eden böyleleri yüzünden artık 'Ben oyuncu değilim' diyorum..
Fatih Akın filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu olarak tanıdığımız Mehmet Kurtuluş, bugünlerde Osman Sınav'ın yeni filmi Pars: Kiraz Operasyonu'ndaki performansıyla adından söz ettiriyor. Çocukluğu ve gençliği Almanya'da geçen yakışıklı oyuncu, Bir Türk olarak Almanya'da rol bulmak zordu ama ben şanslıydım" diyor. Marie Claire dergisine konuşan genç oyuncu Pars' filminin hayatındaki yeri ve özel hayatıyla ilgili bakın neler söylüyor...

BAKIŞIM FARKLI

* Oyunculuğa nasıl başladınız?
Üniversite çağımda oyuncu olmaya karar verdim. 19 yaşımda tiyatroda çalışırken yönetmen yardımcısı bacağını kırdı ve ben staj yaparken onun görevini üstlendim. O sırada bir bayan oyuncuyla tanışıp, onunla Hamburg'a geçtim. Yıldızım orada parladı zaten. Önce Susam Sokağı'nda, sonra bir filmde ikinci yönetmen yardımcılığı yaptım. Ardından bir filmde ufacık bir rolüm oldu ve meşhur bir tiyatro yönetmeni bana, "Seni Hamburg'ta bir piyeste görmek istiyorum" dedi. 11 Ocak 1994'te ilk profesyonel provolarıma katıldım. Bu süreçte meşhur bir bayan bana kendi evinde 2 yıl ders verdi. O arada şan dersi alıp, bale de yaptım. Ama bana sorarsan ben oyuncu değilim zaten.

* Neden?
Oyunculuk görüş açım değişik. Oyunculuk, kökü sağlam olan ama bu dönemde bilhassa dizi kültüründe, çok tecavüz edilmiş bir meslek. Şarkıcılar, mankenler bu mesleğe giriyor ve bu üç cümle ezberleyip konuşmaktan ibaret bir meslek olarak kabul ediliyor. Benim ekolüm de farklı olduğu için konuyu kısaltıyor ve 'Oyuncu değilim' diyorum.

TIRDAN AŞAĞI SALLANDIM

* 'Pars' filminde sizi en çok ne etkiledi?
Senaryoda dram ve aksiyonun çok sağlam bir karışımı var. Onun için İstanbul'a geldim ve Osman Sınav ile konuştum.

* Filmdeki birçok sahnede dublör kullanmamışsınız...
Emniyetli olmayan şeyleri yapmadım, yapamadım ama birtakım riskler de aldım. 80'le giden tırdan sallandım mesela. Çok tuhaf bir şey. Tırın kenarında yatıyorsun, aşağıya bakıyorsun. Cadde böyle tık tık tık tık gidiyor. (Gülüyor) Ondan sonra bir 'Başla!' geliyor.

AŞKTA YAŞ ÖNEMLİ DEĞİL

* Uzun süredir Alman oyuncu Desiree Nosbusch ile berabersiniz. En verimli döneminde bir aktör olarak, düzenli bir ilişki yaşamak cesaret gerektirmiyor mu?
Kuvvetini, yaratıcılığını ve kaliteni temin eden bir kaynağın olması lazım. Bu meslekte ilişkilerin ne kadar gerçek olduğunu bilemiyorsun.

* Desiree sizden tam 7 yaş büyük...
Yaş önemli değil. Önemli olan matematikteki kümeler gibi büyük bir kesişim noktası oluşturmak.

* Neler sağlıyor bu ortak paylaşımı?
Ruh eşi olayı... Aynı şeylere gülüyosun. Sabah saat dörtte 'Hadi bir karışık tost yiyelim' diyorsun. 'Benim de aklımdan geçiyordu' dediği anda işte bu kadın! Ufak detaylar hayatta önemli, büyük şeyler değil. İnsanlar ayrılırsa diş macunu yüzünden ayrılır. Çünkü onun altında başka nedenler vardır.
Haberin fotoğrafları