kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Duygu Asena geçtiğimiz yıl beyin tümörüne yenik düştü.

'Hasta Dünya' albüme girdi

Duygu Asena'nın kanser olduğunu öğrendikten sonra yazdığı 'Hasta Dünya' adlı şarkı, bir albüme ilham verdi. Asena'nın sözlerini şarkıcı Timuçin seslendirdi..
Geçtiğimiz yıl kansere yenik düşen gazeteci-yazar Duygu Asena'nın, hastalığını öğrendikten birkaç gün sonra yazdığı 'Hasta Dünya' adlı şarkı; besteci ve yorumcu Timuçin'in ilk albümünde yer aldı. Asena'nın 'Turuncu Medya' ekibiyle yaptığı bir akşam sohbetinden çıkan bu şarkıyı seslendirmenin kendisi için büyük bir onur kaynağı olduğunu belirten Timuçin, şunları söyledi:

Arşivde duracaktı
"Duygu Asena adlı fikir devrimcisinin dilinden, yüreğinden çıkmış ve milyonlarca insanın duygularını anlatan bir şarkıyı söylemek, benim için inanılmaz bir mutluluktur." Bugüne dek albüm çıkartmayı hiç düşünmediğini anlatan Timuçin, Duygu Asena'nın şarkısıyla buluşma sürecini anlattı: "Sahnede şarkı söylerken kaydedilmiş bir görüntümü izleyen Turuncu Medya üyeleri, benden Duygu Asena'nın gençlerle yaptığı tek şarkıyı stüdyoya girip söylememi istedi. Amaçları yapılan kayıdı arşivlerinde saklamaktı. Ancak daha sonra bu parcanın herkese ulaştırılması fikri benimsendi." Timuçin'in ilk albümünde; 'Hasta Dünya'nın yanısıra 'İstanbul Unutulur mu?', 'Bir Tek Sen' ve 'Bitti Bu Aşk' adlı etnik pop şarkıları da yer aldı.

Hasta Dünya

Dünya, bir doktora görün bence
Bir rahatsızlığın var gibi
Ya gözün bozuk beni görmüyorsun
Ya da sağır oldun duymuyorsun
Ya da taş kesildin hislerimi anlamıyorsun
Ya da bunadın dünya beni de unutuyorsun
Dünya bir doktora görün bence
İnce hastalığa yakalanmış gibisin
Hasta dünya beni de sever misin?Hasta dünya beni de sever misin?
Söz: Duygu Asena-Turuncu
Haberin fotoğrafları