kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Memleketinde AKP'li kadınlar gül dağıttı

Recep BULUT- MERKEZ
Gül'ün mezun olduğu lisenin önünde davul-zurna çalındı. Talas Belediye Başkanı 3 bin kişiye cep mesajı gönderdi. Belediye, seçildiği gün 21 pare top atışı yapacak..
Cumhurbaşkanı adaylığı açıklanan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Kayseri'deki yakınları da büyük sevinç yaşadı. . AKP'li kadınlar, Gül'ün adaylığını gül dağıtarak kutladı. Talas Belediye Başkanı, 3 bin kişiye cep telefonundan mesaj gönderdi. Gül'ün mezun olduğu Kayseri Lisesi önünde davul zurna çalındı. Büyükşehir Belediyesi'nin, seçildiği gün 21 pare top atışı ile kutlayacağı öğrenildi. İşadamlarından öğretim üyelerine, esnaftan sokaktaki vatandaşa kadar birçok Kayserili, Gül'ün adaylığını sevinçle karşıladı.

'GÖBEK ADI CUMHUR'
Abdullah Gül'ün İzmir'de yaşayan dayısı Nazif Satoğlu, Gül'e Cumhuriyet Bayramı sabahı doğduğu için göbek adını ''Cumhur'' olarak koyduklarını, ancak iki ismi kullanmasının zor olacağı düşüncesiyle bu ismi nüfus kaydına yazdırmadıklarını söyledi. Yeğeninin Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sevindiklerini belirterek, "İnşallah hayırlısı olur" diyen Satoğlu, Abdullah Gül ile ilgili şunları anlattı: "Ben 8, Abdullah Gül'ün annesi olan kız kardeşim Adviye Gül 3 yaşındayken, öğretmen olan babamızın tayini ile İzmir'e yerleştik ve burada büyüdük. Kız kardeşim Kız Enstitüsü'nden mezun oldu, evlenince Kayseri'ye yerleşti. Abdullah, çocukken çok haşarı, yaramaz, ama çalışkan ve dürüst kişiliğe sahipti. Çocukluğunda yaz tatillerini bizim yanımızda geçirirdi. Özellikle fuarın açıldığı zamanlarda gelirdi ve birlikte fuara gider, gezerdik. Mantıyı çok severdi, yengesi mantı yapardı. Şimdi İzmir'e geldiğinde bizleri ziyaret etmeden gitmez. Ailede siyasetçi çoktur, ancak bir araya geldiğimizde kesinlikle siyaset konuşulmaz. Beni çok sever, hatta Başbakan olduğu dönemde Strasbourg'da bir toplantıda, adına bastırılan ilk gün zarfını çerçeveletip bana hediye etmişti.'' Gül'ün hem sınıf, hem de mahalle arkadaşlarından ticaretle uğraşan ve Cumhuriyet Mahallesi'nin muhtarı "Suat Çavuş" lakaplı Suat Kösehaliloğlu, adaylığa sevindiğini belirterek şunları anlattı:

ARKADAŞI ANLATIYOR
''Biz, Abdullah Gül ile ortaokul ve lise yıllarında birlikte okuduk, aynı mahallede oturduk. Abdullah Gül Sahabiye Mahallesi'nde dayılarına ait 2 katlı Satoğlu Apartmanı'nın üst katında otururdu. Biz mahallemizdeki boş arsalarda top oynarken, Abdullah Gül evde ders çalışır, bizi balkondan izlerdi. Bize katılmasını isterdik ama Gül, ders çalışmayı tercih ederdi. Ortaokul ve lisede çok başarılıydı. Mahallede herkes Abdullah Gül'ü ve ailesini çok severdi. Abdullah Gül, son derece uslu, sakin ama çok çalışkan bir arkadaşımızdı. Mahallemizin en efendi, en çalışkan çocuğu Abdullah Gül idi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gül'ün yürütülecek turlar sonunda resmen seçilmesi halinde Kayseri Kalesi surlarından 21 pare top atışı yaptıracaklarını söyledi.