kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Susanne Geske

Alman eş: Arkasındaki ağabeyleri bulun

Mevlüt YÜKSEL / MALATYA
Malatya katliamının kurbanlarından Alman uyruklu Tilman Geske'nin eşi, savcılığa başvurdu. Susanne Geske'nin tarifiyle 35-40 yaşlarındaki "büyük ağabey" aranıyor..
Malatya'daki katliamın kurbanlarından Alman uyruklu Tilman Geske'nin eşi Susanne Geske, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak, zanlı gençlerin arkasındaki ağabeylerin bulunmasını istedi. Susanne Geske, avukatı İbrahim Kalı'ya "Bu çocukları tanıyorum, ama eşim ve yayınevine gelenlerle ne kadar samimi olduklarını bilmiyorum. 8 Nisan'da Altınkayısı Oteli'nde düzenlenen paskalya kutlamasına da gelmişlerdi. O zaman yanlarında hepsinin ağabey diye hitap ettiği 35- 40 yaşlarında saçları dökük, orta boylu, açık tenli bir kişi vardı. Kim olduğunu bilmiyorum. Bu çocuklar bu cinayeti tek başlarına işleyemezler" dedi.

AVUKATI DİLEKÇE VERDİ
Çocuk denecek 18-19 yaşlarındaki bu kişilerin cinayeti işlediğine inanmadığını belirten Geske, "Soruşturmayı yürütenler bu olayı terör örgütünün yaptığını ifade ediyorlar. Eğer bu yapılan olay bir terör örgütünün işi ise bu terör örgütü sadece Emre Günaydın ve 4 arkadaşının kurduğu bir terör örgütü müdür? Bu örgüt 5 kişiden mi oluşmaktadır? Ben buna inanmıyorum, bu cinayetin arkasındaki 'ağabeylerin' bulunmasını istiyorum" diye konuştu. Avukat Kalı da savcılığa verdiği dilekçede zanlıların arkasındaki kişi ya da kişilerin bulunmasını istedi.

'BU İKİNCİ SOLİNGEN'
Susanne Geske'nin olayı "ikinci bir Solingen faciası" olarak nitelediğini de söyleyen avukat Kalı, acılı kadının soruşturmadan memnun olmadığını, cinayete yeterli tepkinin gösterilmediğini düşündüğünü söyledi. Kalı, Susanne Geske'nin eşi için bir anma toplantısına katılmak üzere Almanya'ya gideceğini de anlattı. Bu arada Ankara'dan gelen Emniyet Başmüfettişleri Muzaffer Özbilgin ve Necmettin Sezmen, Susanne Geske ile de görüştü. Polis, Altınkayısı Oteli'nin güvenlik kamerası görüntülerinden katliam zanlısı gençlerin kutlamaya katılıp katılmadıklarını, yanlarında "büyük ağabey" olup olmadığını belirlemeye çalışıyor.

* Solingen faciası: 1993'te Almanya Solingen'de bir Türk ailenin evi ırkçılar tarafından kundaklaşmış, 5 Türk ölmüştü.