kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Dr. Gürel Atalay

Ali Dibo davasında 53 kişiye fezleke

İlhan DEMİRCİOĞLU - MERKEZ
Sinop'ta hastane ihalelerinde 500 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 53 kişi hakkındaki fezlekede 4 yıldan 36 yıla kadar hapis istendi..
Sinop'ta hastanelerde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 8 ay süren çalışmasıyla 1 ay önce 10 il ve 13 ilçede yapılan eşzamanlı operasyonla gözaltına alınan 53 kişi hakkındaki fezleke tamamlandı. Yaklaşık 500 milyon YTL'lik bir yolsuzlukla suçlanan sanıklar hakkında 4 yıldan 36 yıla kadar hapis istendi. AKP Sinop Milletvekili Cahit Can'ın "İhale yolsuzluğu" ile suçlaması üzerine partiden ihraç edilen AKP Sinop Eski İl Başkanı Dursun Demirel ile Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürel Atalay'ın da aralarında bulunduğu 24'ü tutuklu olan sanıklar hakkında hazırlanan fezlekede, "İhaleye fesat karıştırmak, zimmet, edinim ifasında sahtekârlık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, haksız kazanç elde etmek, rüşvet ve tehdit" gibi suçlamaların yer aldığı öğrenildi.

DAVA ANKARA'DA

Özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen fezleke doğrultusunda savcılar dava açacak. Trabzon, Ordu, Samsun, Amasya, Tokat, Kastamonu, Karabük, Ankara, İstanbul ve Sinop'ta aynı anda yapılan operasyonlarla gözaltına alınanlar arasında, medikal şirket sahipleri ile bilgi sızdırmakla suçlanan Sinop Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Tanju Kaçar da yer alıyor. Tutuklanan 24 sanık, Bolu Kapalı Cezaevi'nde gönderilmişti.
Haberin fotoğrafları