kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
CEP TELEFONU UÇAK DÜŞÜRÜR MÜ?... Cep telefonu frekansının uçak düşüreceğine dair kesin bir bulgu yok, ancak yön bulma ve haberleşme sistemlerini olumsuz etkiliyor. Cep telefonu frekansının uçak düşüreceğine dair kesin bir bulgu yok, ancak yön bulma ve haberleşme sistemlerini olumsuz etkiliyor.

Pilot anons yaptı: Hepimizi öldüreceksiniz

Cevdet ÖZDEMİR / MERKEZ
Onur Air'in önceki gün İstanbul- Bodrum seferini yapan uçağındaki yolculardan birinin açık unuttuğu cep telefonu paniğe neden oldu. Bodrum'a gitmek için önceki gün saat 16. 45'te Atatürk Havalimanı'ndan havalanan yolcu uçağı yükselmeye başladı. Bu sırada uçağın pilotu telsizle yaptığı konuşmada oluşan parazitlenme nedeniyle kabin içinde bir yolcunun cep telefonunu açık unutmuş olabileceğini düşünerek hostesleri bu konuda uyardı. Bu sırada da yolculardan birinin cep telefonu çalmaya başladı. Kabin ekiplerinin açık olan cep telefonlarının kapatılması uyarısına rağmen telefonun tekrar çalması üzerine uçağın pilotu "Hepimizi öldüreceksiniz. Uçuşun en kritik zamanındayız. Lütfen hemen cep telefonunuzu kapatınız, uyarılarımızı neden ciddiye almıyorsunuz'' diye anons yaptı.

KİMSE ŞİKÂYETÇİ OLMADI
Anonsun ardından uçaktaki iki yolcu, telefonu çalan kişinin telefonunu elinden aldı. Cep telefonunun sahibiyle iki yolcu arasında kısa bir tartışma yaşandı. İki yolcu, aldıkları telefonun bataryasını çıkardıktan sonra sahibine geri verdi. Uçak 17.45'te Bodrum'a inerken uçuş ekibi ya da yolcuların olayla ilgili şikâyetçi olmaması üzerine rapor düzenlenmediği öğrenildi.