kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Bağnazlıkla mücadele temel görevlerimiz arasında

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Meclis'in açılışının 87'nci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Ülke ve ulus olarak ihtiyacını duyduğumuz laik eğitim, hoşgörü, toplumsal barış ve cumhuriyetin kazanımlarını kararlılıkla savunmanın yanı sıra her türlü bağnazlığa karşı mücadele etmek de temel ve asli sorumluluklarımız içinde yer almaktadır" dedi. Diğer muhalefet liderleri de mesajlarında 23 Nisan'ı kutlarken Cumhurbaşkanlığı seçimine göndermede bulundu.

* Mehmet Ağar (DYP Genel Başkanı): Kuruluşunun 87'nci yıldönümünü kutladığımız Meclisimiz cumhurun ve Cumhuriyetin Meclis'idir. Bizim Meclis'in Cumhuriyeti ilan eden Meclis'tir, Atatürk'ün Meclis'idir.

* Erkan Mumcu (Anavatan Partisi Genel Başkanı): Bağımsızlık ve işgalden kurtuluş mücadelesinin en çetin günlerinde Meclis'in açılmış olmasını sadece mücadele kararlılığının değil milletin geleceğini inşa etme iradesini ortaya konulması bakımından şükranla hatırlıyoruz.

* Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı): Meclisimiz döneminin ağır şartlarına rağmen yılmadan çalışmış, zor günlerin aşılmasında varlığıyla, milletimize güç vermiştir. Milletimiz, bugün karşımıza çıkan vahim gelişmeler ve ağır sorunların çözümü için de aynı ümit ve beklentilerin karşılanmasını TBMM'den haklı olarak beklemektedir.

* Zeki Sezer (DSP Genel Başkanı): Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde uzlaşı yerine inatlaşmaya tanık olduk. Oysa, laikliği ve Cumhuriyetimizi daha güvenli kılacak olan tam demokrasi hedefine, inatlaşarak değil, uzlaşarak ulaşabiliriz.
Haberin fotoğrafları