kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Alparslan Türkeş

Türkeş'in çocukları miras için davalık

ANKARA
MHP'nin eski lideri Alparslan Türkeş'in ikinci eşi Seval Türkeş ile ilk eşinden olan çocukları arasındaki miras kavgası mahkemelik oldu..
MHP'nin eski lideri Alparslan Türkeş'in ikinci eşi Seval Türkeş ve çocukları Ayyüce ile Ahmet Kutalmış Türkeş, babalarının ilk evliliğinden olan kardeşleri Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'le mahkemelik oldu. Ayyüce ve Ahmet Kutalmış Türkeş, Umay Günay ile Ayzıt Türkeş'in Alparslan Türkeş'in ölümünden sonra ''İngiltere'deki banka hesabından çektikleri'' öne sürülen 242 bin sterlinden hisselerine düşen 112 bin 355 sterlini istiyor.

DAVA DİLEKÇESİ
Seval, Ayyüce ve Ahmet Kutalmış Türkeş'in avukatları İsmail Uyar, Umay Günay ve Ayzıt Türkeş aleyhine ayrı ayrı "alacak davası'' açarak, bu kişilerin banka hesapları, gayrimenkulleri, üzerlerine kayıtlı araçları, hissedarı oldukları mallardaki hisseleri ile kooperatif ve ticaret odalarına kayıtlı şirketlerdeki hisselerine "ihtiyati tedbir'' konulmasını talep etti. Dava dilekçelerinde, Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'in, babaları Alparslan Türkeş'in ölümünü ilgili bankaya bildirmedikleri ve "Türkeş'in banka hesabından kendi şahsi hesaplarına döviz cinsinden para aktarıp kötü niyetlerini ortaya koyarak, Türkeş'in diğer mirasçılarının hisselerini kaçırdıkları'' iddia edildi. Dilekçede, Alparslan Türkeş'in, Deutsche Bank'ın Londra şubesinde bulunan hesabından Umay Günay'ın 42 bin Sterlin, Ayzıt Türkeş'in de 200 bin Sterlin çekerek kendi hesaplarına aktardıklarına dair Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararı olduğu ifade edildi. Türkeş'in ölümünden sonra Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'in paradan diğer mirasçıları haberdar etmediği öne sürülen dilekçede, "davalıların, ağır ceza mahkemesinde yargılanmaları devam ederken dahi mirasçılara paylarını ödemedikleri' iddiasına yer verildi.