kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ermeni tasarısında 4 imza geri çekildi

İdil DEMİREL
ABD'de Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı'nın altına imza koyan 185 Kongre üyesinin 4'ü imzasını geri çekti. Boş durmayan Türk lobisi tasarıyı protesto etmek için üç günlük dev bir yürüyüş düzenliyor..
ABD'de bünyesinde 53 Türk derneğini toplayan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi'nin (ATAA) başını çektiği Türk grupların çalışmaları sonuç vermeye başladı. Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı'nın altına imza koyan 185 Kongre üyesinin 4'ü imzasını geri çekti. Bobbie Jendal, Dennis Moore, Phil English isimli Kongre üyelerinden sonra en son Georgia eyaletinden David Scott imzasını çekti. ATAA yetkilileri, yasa tasarısına imzasını koyan 185 kişiden 133'ünün Demokrat olduğunu belirtirken bunların ne Amerika-Türkiye arasındaki ilişkiye ne boyutta zarar verdiklerini, ne de tarihten tam olarak haberdar olmadığını belirtti. Ve bu kişileri son kez "uyarabilmek" için kendilerine e-posta ve faks yolladıklarını açıkladı.

TÜM TÜRKLER DAVET EDİLDİ
Amerika'daki Türk gruplar da Ermeni iddialarının Temsilciler Meclisi'nin gündemine taşınmasını protesto etmek ve seslerini duyurmak için üç günlük dev bir yürüyüş düzenliyor. ATAA Proje Koordinatörü ve Türk (Turco) Derneği Başkanı Fatih Culha yürüyüşe tüm Türkleri davet etti. Dün New York Times Square'de yapılan etkinlikten sonra bugün Washington DC. Farraguat Square'de, 24 Nisan Salı günü de Washington DC'de yapılacak yürüyüş için Türk Büyükelçiliği önünden ücretsiz otobüs kaldırılacak. Bugünkü yürüyüşe bin 500 kişinin katılması bekleniyor. Türk grup, Beyaz Saray'ın önünde toplanacak, ardından Ermeni Büyükelçiliği'ne kadar yaklaşık bir saat yürüyerek çelenk bırakılacak.

OHIO EYALETİ SIRADA
Bu arada ABD'nin Wisconsin ve Delaware, California ve Neveda eyaletlerinin ardından Ohia eyaletinin de Ermeni yalanlarını kabul edeceği belirtildi. Ohio Eyaleti Valisi Ted Strickland sözde soykırımı tanıyan bir öneri hazırladı. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin açıklamasına göre, bildiride, birinci dünya savaşındaki ölümler, soykırım sayılıyor, 24 Nisan'ın soykırımda acı çeken insanları anma günü ilan edileceği belirtildi.