kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
TAHTA KOL KESİLDİ... Necati Aydın'ın tabutu x-ray'den geçmeyince taşınmak için bulunan tahta kollar kesildi.

Cenazesi, x-ray cihazından geçti ailesi tepkili

Ömer ADIYAMAN - MALATYA / MERKEZ
Malatya'da çarşamba günü meydana gelen yayınevi baskınında hayatını kaybedenlerden Necati Aydın'ın cenazesi toprağa verilmek üzere İzmir'e gönderildi. Cenazenin bulunduğu tabut, 2 tarafındaki tahta kollar nedeniyle Malatya Erhaç Havaalanı girişindeki x- ray cihazından geçirilemedi. Tabut, taşınmasına yarayan tahta kollar kesildikten sonra x-raydan geçirilebildi. Görevlilerin bu talebine Necati Aydın'ın eşi Şemse Aydın ve Aydın'ın yakını olduğu öğrenilen bir kişi tepki gösterdi. Daha sonra cenaze toprağa verilmek üzere İzmir uçağına kondu.

X-RAY'DAN GEÇMEK ZORUNLU
Uçaklara yüklenecek cenazelere normal kargo işlemlerinin uygulandığını belirten THY kargo yetkilileri şöyle dediler: "Uçaklara yapılan kargo yükleme işlemleri uluslararası sivil havacılık kurallarına göre belirlenmiştir. Diplomatik postalar ve tab edilmemiş filmler harici bütün kargo yükleri x-ray kontrolünden geçer. X-ray kontrolünden geçmeyen diplomatik postalarda ilgili ülke yetkililerinin postanın içindekileri beyan etmesi ve doğabilecek aksiliklerle ilgili tüm sorumluluğu kabul etmesi gerekir. Cenazelere de normal kargo gibi işlem yapılır ve x-ray dahil bütün güvenlik kontrollerinden geçer"

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ
DHMİ yetkilileri "Malatya'da kargoların uçağa yüklendiği ayrı bir kargo terminali yok. Cenaze gibi büyük kargoların güvenlik için x-ray cihazından geçirilmesi gerekiyor" dediler. Aydın'ın cenazesi öğleden sonra İzmir'e getirildi. Buca'daki Protestan Baptist Kilisesi'nde yapılan törenden sonra Aydın'ın cenazesi Karabağlar'daki Hıristiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Necati Aydın'ın eşi Şemse Aydın, kızları Ester Bahar ve oğlu Elişah Aydın tören boyunca gözyaşlarını tutamadılar.
Haberin fotoğrafları