kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Fehriye Erdal

Belçika adaletinde Fehriye depremi

Fikret AYDEMİR - BRÜKSEL
Belçika'da aralarında Fehriye Erdal'ın da bulunduğu DHKP-C sanıklarının yargılandığı davada önemli belgelerin mahkemeye sunulmadığı ortaya çıktı..
Belçika'nın gündemini Özdemir Sabancı suikasti sanıklarından Fehriye Erdal belirlemeye devam ediyor. Yargıtay'ın, terör örgütü DHKP-C militanlarına 4 ile 7 yıl arasında değişen hapis cezası veren Brugge Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını "usul hataları" nedeniyle bozmasının tartışmaları sürerken; dün de davayla ilgili "son derece önemli belgelerin mahkemeye sunulmadığı" ortaya çıktı.

YARGILANABİLİRLER
Fehriye Erdal ve 10 arkadaşının yargılandığı Brugge Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasına bazı bilgi ve belgelerin konulmamasından sorumlu tutulan Savcı Johan Delmulle, Gent Temyiz Mahkemesi Başkanı Jean Paul De Graeve ve Brugge Ağır Ceza Mahkemesi duruşma yargıcı Freddy Troch'un "devlet memurları yasası çerçevesinde 5 ila 10 yıl hapis istemi" ile yargılanabileceği belirtildi. Terör davalarındaki sert tavırlarıyla tanınan Yargıç Freddy Troch'un sadece bu davaya bakması için Brugge Mahkemesi'ne atanması da "tarafsızlığın yitirilmesi" olarak nitelendirildi.

BAKAN ZOR DURUMDA
Belçika Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Laurette Onkelinx, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmazken, muhalefet partili eski Adalet Bakanı Tony Van Parys, önümüzdeki hafta parlamentonun bakanı soru yağmuruna tutacağını belirtti. Öte yandan, kırmızı bültenle aranan firari Fehriye Erdal'ın Almanya'nın Aachen kentinde Stanislav Swozilova adına düzenlenmiş sahte kimlik ile yaşadığı iddia edildi.