kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz

Hayvan gibi insan kestiler

Hülya KARABAĞLI - ANKARA
Bir Alman vatandaşının da hunharca öldürüldüğü Malatya'daki vahşetle ilgili Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, "Hayvan keser gibi insanları kestiler. Dehşet içindeyim" dedi..
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, başkanvekili AKP Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal ve Şanlıurfa Milletvekili Atilla Maraş, önceki gün Alman Büyükelçi Eckart Cuntz'a "başsağlığı" ziyaretinde bulundu. Alman Büyükelçiliği'ndeki 45 dakikalık görüşmeye, büyükelçinin kaygı ve korku dolu yüz ifadesi ve açıklamaları damgasını vurdu. Komisyon üyeleri, Malatya olayının iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vermemesini istedi. AKP'li Faruk Ünsal, büyükelçiye, "Sizin acınız bizim acımızdır" dedi ve kültürel farklılıkları bünyesinde barındıran bir toplumda böyle bir vahşetin bunu işleyenler tarafından nasıl taşınabileceğini anlayamadığını söyledi. Alman Büyükelçi, AB'de, düşünce ve inanç özgürlüğü konularındaki serbestliğe dikkat çekti ve Almanya'daki Türklerin özgürlüklerini hatırlattı. Milletvekilleri de, "Bu tür olaylar, umarız Almanya'da Türklere karşı bir saldırıya neden olmaz. Böyle bir korku yaşamayız" dedi.

"DEHŞETE DÜŞTÜM"
Büyükelçi, Malatya olayından çok etkilendiğini, 150 bıçak darbesi vurulduğunu hatırlattı ve "Dehşet içindeyim. Hayvan keser gibi insan kestiler. İnanılması çok güç" dedi. Büyükelçinin bu sözlerini Faruk Ünsal, SABAH'a, "Hayatımda, hiç bu kadar kaygılı ve korku içinde bir yüz görmedim. Büyükelçinin yüzünden ne kadar kaygı duyduğu görüldü" dedi.

TAZMİNAT DAVASI
Almanya'nın Türkiye İçişleri Bakanlığı'nı mahkemeye vererek tazminat davası açacağı öğrenildi. Alman büyükelçiliğinin Ankara Barosu'na başvurarak 3 avukatla görüştüğü öğrenildi. Alman Büyükelçiliği anlaştığı 3 avukatın, çarşamba günü Malatya'ya giderek, Geske'nin iyi korunmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı hakkında şikâyet dilekçesi verip, ardından tazminat davası açacağı belirtildi.