kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
FATİH ALTAYLI

Tekzip

17 Ekim 2006 tarihli Sabah Gazetesi'nde Fatih Altaylı imzasıyla yayınlanan köşe yazısında müvekkil Tarkan Yavaş'ın başkanlığını yürüttüğü Bilim Araştırma Vakfı'nı ve camiasını hedef alan gerçek dışı iddialara yer verilmiştir.
1. Yazıda konu edilen kitap dağıtımı, Bilim Araştırma Vakfı'nın fahri başkanı Sayın Adnan Oktar'ın eserlerini yayınlayan firma tarafından gerçekleştirilen yasal bir ticari tanıtım faaliyetidir. Bu dağıtım etkinliğinin, Sayın Adnan Oktar ya da BAV tarafından gerçekleştirildiği iddiası tamamıyla gerçek dışıdır.
2. Bilim Araştırma Vakfı'nın tüm faaliyetleri, gelirleri ve harcamaları ortadadır ve devletimizin yetkili birimleri tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Denetimi yapan birimlerin raporları, Bilim Araştırma Vakfı'nın hesaplarında kanuna aykırı hiçbir unsur bulunmadığını ortaya koymaktadır.
3. Ayrıca Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da, Bilim Araştırma Vakfı'nın mal varlığını ve hesaplarını, çok ayrıntılı bir biçimde araştırmış ve müvekkil vakfın hesaplarında ve mal varlığında hiçbir kanuna aykırı yön bulunmadığını belirlemiştir.
4. Fatih Altaylı'nın "bana hakaret içeren bültenler gönderdiler" iddiasının gerçek dışı olduğu, Kartal 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararı, İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararı ve İstanbul Üniversitesi'nin bilirkişi raporuyla sabittir.
5. Bilim Araştırma Vakfı, milli ve manevi değerlerimize bağlı, şuurlu bir Türk gençliğinin yetişmesi için fikri çalışmalar yapan Atatürkçü, mukaddesatçı, ilerici, vatansever bir hizmet kuruluşudur. Vakfın üyeleri de aydın, medeni, dürüst ve yüksek ahlaklı insanlardır. Fatih Altaylı'nın BAV camiasının değerli hizmet faaliyetlerini hedef alan yakıştırmalarının gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Adnan Oktar Vekili Av. Neşet Açıkgöz