kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Atatürk'ü oynamak için teklif almadım!

İLİŞKİLİ HABERLER
Bullet
Atatürk'ü oynamak için teklif almadım!
* Türk Sineması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fazla bilgim yok. Festivallere katılan filmleri biliyorum. Bir de Türk Sineması'na 'Yeşilçam' dendiğini...
* Hiç bugüne kadar bir Türk filminde oynamak için teklif aldınız mı? Hayır hiçbir Türk filmi için bana teklif gelmedi. Atatürk'ü canlandırmam için teklif aldığım yönünde birçok haber çıktı ama ben böyle bir teklif almadım.
* Türkiye'de son yıllarda Türk filmleri yabancı filmlerden daha çok izleniyor, sizce nedeni ne olabilir? Muhtemelen insanlar kendi ülkelerinin yapımlarını seyretmek istiyor. Sinema evrenseldir. Birbirlerinden binlerce kilometre uzakta yaşayan insanları birbirlerine böyle bağlayan başka bir olgu var mıdır? Belki futbol! Tavsiyem; Türk izleyici, kendi ülkesinin sinemasına sahip çıksın ama yabancı sinemayı da göz ardı etmesin. Çünkü her ülkenin sineması birbiri için itici bir güçtür.

Türkler sıcakkanlı insanlar
* Türkiye'nin adını duyduğunuzda hangi özellikleri sizde çağrışım yapıyor? Türkiye bende büyülü ve tarihi eserlerle dolu 'açık hava müzesi' gibi bir ülke çağrışımı yapıyor. İnsanların Akdeniz insanları olduğunu, sıcak kanlı insanlar olduğunu biliyorum.
* Türkiye'de çoğunluğu kadınlardan oluşan bir hayran kitleniz var. Onlara vermek istediğiniz bir mesaj var mı? Bunu duymak çok hoş. En yakın zamanda Türkiye'ye gelmek istiyorum. Biliyorum ki görülecek çok güzel yerler var. Sık sık internetten Türkiye'nin doğal güzellikleri hakkında bilgi alıyorum. Özellikle İstanbul, Ayvalık ve Mardin'i görmek istiyorum.