kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yaşasın! Kokoloji 2 çıktı!

Aaaa! Bana sakın "O ne?" demeyin, sevincimi kursağıma dizmeyin. Hani geçen sene tek başımıza, arkadaşlarımızla, gruplar kurarak evde, kırda, plajda oynadığımız oyun vardı ya. Ta kendisi! Dünyada 4 milyon sattı, döörrtt! Şimdi bir sayfada sorunuz ve aşağıda cevap şıklarınız var. Soruyu okuyup, cevap anahtarından kopya çekmeden, cevapları tahmin etmeden, aklınıza ilk geleni 'pat!' diye söyleyeceksiniz. Sonra cevap anahtarında, seçtiğiniz şıkkı okuyunca hayretler içinde kalıp, kendinizle eğleneceksiniz. Zihninizin tavan arasına girip, ne tilkiler dönüyormuş göreceksiniz! Çok eğlenceli!

GELECEĞİN HABERCİLERİ
Hadi size 'Kokoloji 2'den seçtiğim bir oyunu çiziktireyim. Oyunun adı; Geleceğin Habercileri. Hazır mısınız? (Kopya çekmek yok!) Soru: Evde tembellik ederken, kapı çaldı. Eşikte iki hayvan duruyor. Birinde geleceğinizle ilgili sizi mutlu edecek bir haber, diğerinde ise size felaketleri getirecek bir haber var. Aşağıdaki hayvanlardan hangisi iyi haberi, hangisi kötü haberi getirdi? 1. Kaplan 2. Köpek 3. Kuzu 4. Papağan 5. Kaplumbağa İlk aklınıza geleni seçin! Benim cevabım: Köpek iyi haberi, kaplan kötü haberi getirdi. Sonuç: Köpek iyi haber: Bir eşte aradığınız en temel özellik kesin sadakat ve koşulsuz adanmışlık. (Hem de nasıl!) Kaplan kötü haber: Kibirli, ormanın sahibiymiş gibi etrafınızda dolaşan, ev işlerinde yardımcı olmaktan söz ettiğinizde homurdanan, hükmedici bir eşe rast gelmekten ürküyorsunuz. (Ha şunu bileydin!)

İŞTE DİĞER CEVAPLAR
Ah çok pardon, diğer cevapları da merak ettiniz tabii...

* Kaplan iyi haber: Coşkulu, güçlü ve hükmedici bir eşle mutlu olacağınıza inanıyorsunuz.

* Köpek kötü haber: Herkesi memnun etmeye çalışan kişilerle asla anlaşamazsınız.

* Kuzu iyi haber: Mutluluğunuzun anahtarı sıcak kalpli ve ilgili bir eştir. Kötü haber: Evde pinekleyen, sıkıcı bir eşle yaşamak zorunda kalmak sizi ürkütüyor.

* Papağan iyi haber: Size uygun olan, eğlenmeyi seven, konuşkan ve güldürmeyi bilen bir eş. Kötü haber: Çalışmaktan hoşlanmayan, sürekli gevezelik eden biriyle anlaşamazsınız.

* Kaplumbağa iyi haber: Ciddi, güvenilir, ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olan bir eşle mutlu olursunuz. Kötü haber: En büyük kabusunuz hayatınızı ağır hareket eden, pek zeki olmayan biriyle geçirmektir. Kitapta daha bir sürü şahane oyun var. Hele yazın plajda arkadaşlarımızla gölgelenirken 'Kokoloji' oynamak çok çok eğlenceli olacak.