kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Radikal dinci Sadr kabineden çekildi

Irak hükümetinde yeni kriz... Şii lider Mukteda Es Sadr, ABD'den çekilme takvimi istemediği için Başbakan'ı protesto etti. Kendisine bağlı 6 bakanı kabineden çekti. Koalisyon hükümeti sallantıda..
ABD işgalinin ardından mezhep çatışmalarının kan gölüne çevirdiği, iç savaşın eşiğine gelen Irak'ta hükümet sallanıyor... Direnişin önemli isimlerinden Şii lider Mukteda Es Sadr, ABD'nin çekilmesine ilişkin çalışmalarını yetersiz bulduğu hükümetten kendi partisinden olan bakanları çektiğini açıkladı. Şii lider kendisine bağlı militan liderlerin tutuklanmasını da protesto ettiğini belirtti.

HÜKÜMET ZAYIFLAR
Sadr'ın "hükümetten ayrılın" demeci üzerine 37 kişilik bakan kadrosunda bulunan 6 Sadr yanlısı bakan istifasını açıkladı. Bu kararın zaten zayıf durumda olan Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki hükümeti daha da zor duruma soktuğu belirtildi. Sadr'ın siyasi kanadını oluşturan Sadr Grubu Başkanı Nassar El Rubai, parti yönetim kuruluyla düzenlediği basın toplantısında 6 bakanın çekildiğini duyurdu.

'ABD ÇEKİLSİN'
Rubai, "Maliki'nin koalisyon hükümetine ABD askerlerinin geri çekilmesi talebimizi vurgulamak istiyoruz" diye konuştu. hükümetinden memnun olmadığını her fırsatta dile getiren Şii din adamı Sadr'ın meclisteki 32 milletvekilinden oluşan grubu ise göreve devam ediyor.