kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Liderlere 'Genel Kurul' çağrısı

Ergun AKSOY / HANNOVER
Bugün Ağar ve Mumcu'ya oylama sırasında Genel Kurul salonuna girmeleri çağrısı yapacak olan Erdoğan, aday için "Kim olursa olsun, hayırlı olsun" dedi..
Almanya'da giderken uçakta "Lider öldü desinler" diyerek Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde güçlü mesajlar veren Başbakan Tayyip Erdoğan, Almanya gezisinin son gününde ise "Kim olursa olsun ülkeye hayırlı olsun" dedi. "Bu benim kalbimin derinliklerinden gelen en önemli duamdır, temennimdir. Her Türk evladına düşen; '11. Cumhurbaşkanının Türkiyemize hayırlı olması' demektir" ifadesini kullanan Erdoğan, bu dileğin kendisi için söylenip söylenmeyeceği sorusunu ise seçim turlarına işaret ederek, "O zaman kime diyeceğimizi göreceğiz" sözleriyle geçiştirdi. Erdoğan bugün liderlerle yapacağı görüşmede 367 doy tartışmasını sona erdirmek için Genel Kurul'a girmelerini söyleyeceğini de belirtti.

"ONLARI DİNLEYECEĞİM"
Erdoğan, "Muhalefet liderleriyle görüşeceksiniz. Onlardan bir talebiniz olacak mı, yoksa görüşlerini mi dinleyeceksiniz?" sorusuna, Dinleyeceğim tabii" karşılığını verdi. Gazetecilerin "Oylamada Genel Kurulda bulunmaları yönünde bir talebiniz olacak mı?" hatırlatması üzerine Erdoğan, şöyle dedi: Şüphesiz. Demokratik sürecin en iyi şekilde değerlendirilmesini ve mesajın da bu noktada verilmesini arzu ederiz. Bu noktada sayın genel başkanlar ne düşünüyor, onların belki bizden bazı talepleri olacak, bunları dinleyeceğiz. Dinledikten sonra Çarşamba günü MKYK toplantımız var. MKYK'da da bu değerlendirmeleri yapacağız."