kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Yeni yüzler arayanlar için Anadolu ideal
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı bitirdikten sonra Eskişehir'de tiyatro yapan yakışıklı oyuncu Polat Bilgin ilk kez bir TV dizisinde rol alıyor. Bilgin'i 'Affedilmeyen'de oynaması için keşfeden kişi ise; ünlülerin avukatı Ömer Durak'ın kardeşi Özlem Durak olmuş. Polat Bilgin'in Eskişehir'deki tiyatro oyununda izleyen Özlem Hanım, yönetmen ve yapımcı Tomris Giritlioğlu'na ondan söz edince; Giritlioğlu da Bilgin'in niteliklerini beğenerek 'Aziz' rolünü Polat Bilgin'e vermiş...
Yakışıklı oyuncuyla, tiyatro sahnesinden dizi oyunculuğuna uzanan süreci konuştuk.

YÜZÜMÜ SİVİLCE BASTI


* 'Affedilmeyen'de oynamasaydınız yine de İstanbul'a gelmek istiyor muydunuz? Elbette istanbul'a gelmeyi düşünüyordum. Anadolu'da oyunculuk yapan biri olarak İstanbul'u reddetmiş değildim. Anadolu'da top oynayan futbolcular 'İstanbul'da büyük bir takımda oynamam; gece hayatı beni bitirir' derler ama ben bu psikolojide değildim. Ancak, nasıl geleceğimi, doğru insanlarla nasıl tanışacağımı bilmiyordum. Özlem Durak, bu konuda bana köprü oldu.

* İlk kez bir dizide başrol oynamak üzerinizde psikolojik bir baskı yarattı mı? Çekimlere başlamanın iki gün öncesinde her yanımı sivilce bastı. Çünkü hiç bilmediğim bir sektörde yer alıyordum, sorumluluğum ve korkum büyüktü. Ama hepimiz derslerimize çok iyi çalışarak işi kotarmaya çalıştık.

OYUNCU AVCISI OLMALI


* Yapımcılar başrol oyuncusu bulmakta zorlandığı söyleniyor. Sizce bunun nedeni nedir? Anadolu'daki tiyatrolarda gerçekten çok sağlam oyuncular var. Sanıyorum İstanbullu yapımcılar Anadolu'daki oyunculardan yeteri kadar haberdar değiller. Belki de futbolcu avcısı olduğu gibi oyuncu avcısı da olmalı. Görünen o ki izleyiciler gerek televizyon gerekse sinemada hep aynı yüzleri görmekten sıkıldı. Affedilmeyen'in internet sitesindeki forum köşelerine yazanlar 'Oh be nihayet yeni bir yüz' diyor!

* Devlet veya Şehir Tiyatrosu oyuncularının dizi ya da filmlerde oynaması bazen yasaklanıyor. Siz bu konuya nasıl yaklaşıyorsunuz? Çok saçma buluyorum. Oyuncu yeteneklerini gösterebildiği her alanda yer almalıdır. Tiyatro kökenli bir oyuncunun televizyonda veya sinemada kendisini göstermesinden bugüne kadar kim zarar gördü ki?