kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER
Alman pastası
Ilık 200 ml. sütte maya ve bir tatlı kaşığı tozşekeri eritip, kabarıncaya kadar ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Yağ, iki adet yumurta ve beş çorba kaşığı tozşekeri iyice çırpın. Unun ortasını havuz gibi açın, mahlep, kabaran maya ve yumurtalı karışımı ilave edip, hamur pürüzsüzleşene kadar iyice yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde iki katı kabarana kadar dinlendirin. Hamuru 23 dakika yoğurun, küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak bir şekil verip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurların üzerini tekrar örtüp, ılık bir yerde 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra yatay olarak ortadan ikiye kesin. Kalan süte, iki çorba kaşığı un, kalan tozşeker, nişasta, vanilya ve kalan yumurtayı ilave edip, iyice çırpın. Karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız kremayı, üzeri kaymak tutmaması için karıştırarak soğutun. İkiye kestiğiniz topların arasına bolca sürün. Üzerlerine pudraşekeri serpin.

MALZEMELER 8 kişilik
*
5 su bardağı süt

* 1 çorba kaşığı yaş maya

* 80 gr. tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)

* 4 adet yumurta

* 2.5 su bardağı tozşeker

* 4 su bardağı un (elenmiş ve 2 çorba kaşığı ayrılmış)

* 1 çay kaşığı mahlep

* 2 çorba kaşığı buğday nişastası

* 1 çorba kaşığı vanilya