kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Deneyimlilerden ipuçları
Marie Clarie dergisi nisan sayısında, Süper dergisinin yaşam ve stil editörü Ceylan Sunter, fotoğrafçı Bige Tınaztepe, internet sitesi sahibi Sinem Gürkaynak, Dinamo 103.8 Basın Sorumlusu Işıl Kılkış ve Picante İşletme Ortağı Ayşe Serter ile internetten alışveriş konusundaki deneyimlerini paylaşmış.

Ayşe Serter, internetten alışveriş konusunda 'ürkek' davrandığı halde sıklıkla alışveriş yapabilmenin alternatif yollarını bulmuş: "Aceleci ve güvensiz bir insanım. Beğendiğim ürünün linkini nazımı çeken dostlarıma ya da babama yolluyorum; benim için alıyorlar. Ben de ödememi onlara yapıyorum."

Işıl Kılkış'ın internetten satın almayı en sevdiği şey ayakkabı: "En severek aldığım şey kesinlikle ayakkabı. Çünkü Türkiye'de istediğim modelleri bulamıyorum. Ayakkabıyı denemeden almak biraz riskli fakat chart'ları okumayı biliyorsanız işiniz kolaylaşıyor."

Sinem Gürkaynak, internetten ilk alışverişinde hayalkırıklığına uğramış: "İlk aldığım parça bir çantaydı, ancak sahte çıktı ve bir daha çanta almadım. Zaten acemilik dönemleriydi. Bir daha yeni sezona ait ama fiyatı ucuz diye hiçbir şeye atlamadım."

Ceylan Sunter, internetten alışveriş yapmak isteyenler için ipucu vermiş: "Bankaların online alışveriş için yarattığı 'sanal hesap' uygulamaları var. Alacağınız ürüne göre o hesaba para yatırıyorsunuz, alışveriş bitince o hesap da otomatik olarak imha oluyor. Böylece kişisel banka hesabınızı tehlikeden uzak tutuyorsunuz."