kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Sokaktan oyuncu çıktı
Eylem BİLGİÇ
Atv'nin yeni dizisi Duvar, zenginlerle fakirler arasındaki çatışmaları, aşkları ve sınıf atlama çabalarını konu alıyor. Dizinin genç oyuncu kadrosunun büyük bölümü ise sokaktan seçilmiş..
Zengin ve fakir arasındaki uçurumun giderek büyüdüğü günümüzde, bu iki farklı dünya dizilerde, filmlerde bir araya gelmeye başladı. atv'nin yeni dizisi Duvar da gençlerin ekseninde bu konuyu işliyor. "Gecekondularla malikâneleri, zenginlerle yoksulları, kentlilerle göçenleri tek bir duvar ayırır. Yıkmaya kimsenin gücü yetmez, çünkü bu kaderin ördüğü bir duvardır. Ve kırılan her genç kalp için duvara bir tuğla daha eklenir..." diyen Duvar, gençler arasında çok popüler olan The O.C. dizisini andırıyor. İki farklı kesimden gençlerin gerilimini, savaşını, aşkını anlatan dizi televizyon dünyasına yepyeni yüzler de sunuyor.

ÇIRAKLARA USTA YARDIMI
Duvar'ı diğer dizilerden ayıran en belirgin özellik oyuncu seçimi. Çünkü oyuncu seçimi belki de Türk televizyon tarihinde ilk kez bu kadar radikal bir biçimde gerçekleştirildi. Dizideki genç oyuncuların çoğu profesyonel anlamda oyuncu değil, birkaçı dışında hiçbiri tiyatro eğitimi almamış. Dizinin ruhuna uygun biçimde hepsi hayatın içinden, sokaktan seçilmiş. Kimisine bir kafede arkadaşıyla otururken teklif götürülmüş, kimine eş dost tavsiyesiyle ulaşılmış. Yüzlerce başvuru arasından seçilenler, Dilek Çelebi eğitmenliğindeki atölye çalışmasına katıldıktan sonra, dizinin oyuncu kadrosuna dahil olmuş. Tabii deneyimsiz gençlere, Cihan Okan, Lale Başar, Arzu Gamze Kılınç, Suavi Eren, Turgay Tanülkü, Hakan Borav gibi usta oyuncular da eşlik ediyor.

Cüneyt Uzun
20 yaşında, bayan kuaförü. Müşterisi olan Gülay Kuriş, dizinin sanat yönetmeni. Yani Cüneyt'in kadroya dahil olması, ondaki oyunculuk hevesini bilen Kuriş sayesinde olmuş. Dizide, Taylan karakterinin arkadaşı, zengin çocuğu Sarp'ı canlandırıyor.

Sinem Öztürk
22 yaşında. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sinema okuyor. Bugüne kadar 26 kısa metrajlı filmde oynadı ve sekiz kısa film çekti. Dizide zengin kızı İklim'i oynuyor. Kendisi gibi zengin olan Taylan'la birlikte olsa da mutsuz bir hayatı var.

Bülent Çetinaslan
32 yaşında ama dizide 18 yaşındaki bir karakteri canlandırıyor. Profesyonel modellik yapıyor. Dizide zengin ve kötü çocuk Taylan karakterini oynuyor. Aslında hiç de öyle olmadığı halde, rolüne ısınabilmek için sette arkadaşlarına ukala ve kötü davrandığını söylüyor.

Taylan Güner
26 yaşında, Adanalı. Bu proje için Adana'dan İstanbul'a geldi. Dizide Ege karakterini, yani kendi deyimiyle fakir ama gururlu bir genci canlandırıyor. Tıpkı Ege gibi, kendisinin de Adana'nın varoşlarından geldiğini söylüyor.

Özge Bent
22 yaşında. İzmir'de bir kafe işletirken oyunculuk hayallerini bilen bir sayesinde dizideki rolü kapmış. Uğruna İzmir'den İstanbul'a dizide fakir ama gözü yükseklerde olan Yeşim'i canlandırıyor.