kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Küllerinden doğan otel
ECE KOÇAL
Altı ay boyunca kapalı kalan Sheraton Çeşme, yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı. Amaç, otelin termal spa'sı ve kongre merkeziyle Çeşme'yi yaz ayları dışında da cazip hale getirmek..
Yedi yaşında olmasına rağmen Çeşme'nin klasiklerinden biri haline gelen Sheraton Çeşme oteli, geçtiğimiz kış aylarında adeta yıkılıp yeniden yapıldı. Bu yenileme çalışmasındaki amaç, üç aylık yaz sezonu olan bu gözde tatil yöresini, yılın her ayında hareketlendirmek. Bunun için altı ay boyunca kapısına kilit vuran otel, bu ayın başında tekrar hizmet vermeye başladı. Termal spa'sı, kongre merkezi ve baştan aşağı yenilenen dekorasyonuyla...

HELİKOPTER SERİVİSİ
Sheraton Çeşme Genel Müdürü Mesut Güven, böyle bir yeniden yapılanmaya neden ihtiyaç duyduklarını şöyle anlatıyor: "Bir otelin altı ay kapalı kalması tabii ki büyük bir zarar. Ama bu çalışmaların hiçbirini otelde müşteri varken yapamazdık; rahatsız olurlardı. Tüm Sheratonlar, Starwood grubuna bağlı ve hepsinde, beş yılda bir yenilik yapılmak zorunda. Ama burası franchising sistemiyle işletildiği için standartları daha yüksek. Antalya Sheraton, 19 yıllık bir otel ama onlarda böyle köklü bir değişiklik olmadı. Çünkü Starwood grubu kendisi çalıştırıyor." Otelin altı ay kapalı kalmasının başlıca sebebi, yeni bir termal spa'nın ve kongre merkezinin yapılması. Mesut Güven'e göre Çeşme'yi yıl boyunca cazip bir merkez haline getirebilmek için böyle tesislere ihtiyaç vardı: "İzmir'e artık tüm yıl boyunca, Türkiye'nin dört bir yanından uçaklar geliyor. Yani İzmir'e gelmek bu kadar kolay olunca biz de bundan faydalanmak istedik." Ayrıca Sheraton Çeşme'nin müşterilerine özel helikopter servisi imkânı da var. Dört katlı kongre merkezi, otelin içindeki yeni yapılar arasında. Toplam 25 tane toplantı salonu bulunan bu merkezde, her boyutta toplantıya göre oda var. Bunların arasında beş tanesi delüks. Bunun yanı sıra gala yemeklerinin veya düğünlerin yeni adresi olabilecek yeni bir havuz yapıldı. Rüzgârı önlemek için etrafı camla çevrili olan bu havuzun en önemli özelliği, denizle bütün gibi gözükmesi. Lobinin de baştan aşağı yenilendiği otelde, Sportsbar ve kış bahçesi olan bir restoran da var.

TERMAL İLE SPA BİR ARADA
Botanica Termal Spa, Sheraton Çeşme'nin yenilenen ve en çok ilgi gören bölümlerinin başında. Bu mekânın en önemli özelliği termal özelliklerle spa keyfini birleştiriyor olması. "Şimdiye kadar hep spa'lar veya termaller vardı ama ikisini birleştiren bir merkez yoktu. Termal spa dünyada da çok yeni bir kavram," diyor Botanica Termal Spa Müdürü Tuğba Kurnaz. Thai masajından 'organ' masajına kadar 22 çeşit masajın yapıldığı bu spa'da, kişiye özel program çıkarılıyor. Paket programlara başlamadan önce her misafir, doktor kontrolünden geçiyor. Botanica Termal Spa'da iki termal su havuzu ve bir de deniz suyu havuzu var. Termal su havuzlarının sıcaklığı 38 derece. Otelin biraz ilerisinde Ilıca'da 300 metre derinlikten alınan termal su arıtılarak ve soğutularak havuzlara getiriliyor.
Haberin fotoğrafları