kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
AKP: Hem kel hem fodul
Hülya KARABAĞLI - ANKARA
Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde Başbakan Tayyip Erdoğan'a, "Uzlaşma, sen aday olma demek. İçine sindirirsen isim konuşuruz" diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a AKP'liler de sert yanıt verdi. AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde izleyeceği takvim ajandasında ilk sırada CHP lideri Baykal'ın da olduğunu söyledi. Çelik, "Uzlaşma ve diyalog kapısını kapatan Baykal'dır. Bilinçli ve kasıtlı olarak bu kapıyı kapatmıştır. Hakaretlerini sürdürmüştür. Hem kel hem fodul olmanın bir anlamı yok" dedi. Diğer AKP'liler Baykal'ın açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:
* Faruk Ünsal (Adıyaman): Baykal'la görüşülmesinde yarar var. Görüşmenin sonunda uzlaşı olup olmayacağını görüşmenin seyri belirleyecek.
* Ertuğrul Yalçınbayır (Bursa): Görüşmeye her zaman gerek vardır. Baykal'ın uzlaşma çağrısı değerlendirilmelidir. Ortak isim belirlenemese bile bu uzlaşma arayışlarının var olduğunu gösterir.
* Ayhan Sefer Üstün (Sakarya): Baykal'ın adayı varsa açıklasın. Yüzde 10'luk bir marjinal kesimin uzlaşma çağrısı yok. Uzlaşma dayatması var.
* Köksal Toptan (Zonguldak): Baykal'ın çağrısının yadırganacak tarafı yok. Baykal fikrini söylüyor. Deniz Bey de siyaset yapıyor. Cumhurbaşkanlığı konusunda bir gerginlik yok. Olağan tartışmalar.