kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Mumcu
DYP lideri Ağar: 367 hukuku zorlamak olur
Osman AYDOĞAN - ANKARA
Baykal'ın "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Kurul'a girmeyin" çağrısına muhalefet liderlerinden yanıt geldi. Mumcu: Kimsenin fantazisinin kahramanı olmam. Ağar: 184 yeterli, hukuku zorlamamak lazım..
Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin belirsizlik muhalefet partileri arasında da atışmaya dönüştü. Cumhurbaşkanı seçimi sırasında Meclis'te 367 milletvekilinin bulunmamasının Anayasal sorun yaratacağını savunan Deniz Baykal'ın, "Erdoğan'ın seçilmesinin sorumluluğunu üstlenirsiniz" diyerek Genel Kurul'a girmemelerini istediği Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Lideri Mehmet Ağar yanıt verdi.

'BİZ DIŞINDAYIZ'
"Meclis'te Cumhurbaşkanı seçimi oylamalarına katılıp katılmama konusunda bir şey söylemek için erken" diyen Ağar, seçim için 367 milletvekilinin katılması zorunluluğu tartışmalarına ilişkin şunları dile getirdi: "367'yi, hukuku zorlama olarak görüyoruz. 184'ün yeterli olduğunu düşünüyoruz. Başka görüşleri ortaya koyanlara da saygı duyuyoruz. Bunlar tartışılacaktır. Ortada aday yoktur. Mesele, bir oyalama çerçevesine oturtulmuştur. Biz bu konunun dışındayız." 367 tartışmalarında 19 milletvekiliyle kilit konuma gelen Erkan Mumcu'dan da Baykal'a "Kimsenin fantezisinin kahramanı olmam" yanıtı geldi. Mumcu, "Ben aylardır Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi için Anayasa değişikliği teklifi verelim diye çağrıda bulunuyorum ama sonuç alamadım. İçeriden çözüm bulmak yerine, dışarıdan müdahale yollarını aramak ne kadar demokratik, ana muhalefet sorumluluğuyla ne kadar bağdaşır bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Herkes önce kendi hesabını versin" diye konuştu. Öte yandan Mumcu, bir televizyon kanalındaki "Hafta Başı" programına konuk oldu. Mumcu, konuşması sırasında dilinin sürçmesi sonucu, Başbakan Erdoğan'a "Sayın Cumhurbaşkanı" diye hitap etti. Anavatan Genel Başkanı, daha sonra yaptığı yanlışın farkına vararak düzeltti.