kapat
27.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hiç yoktan iyidir

Radu'nun 71. dakikada attığı golle büyük avantaj yakalayan Cimbom, Heskey'e engel olamadı. Cimbom'un çeyrek final için 2 maçta en az 4 puana ihtiyacı var
Tam 118 gündür Şampiyonlar Ligi maçı oynanmayan Sami Yen'e koşan taraftarının müthiş desteğiyle maça başladı G.Saray. Bir galibiyet çeyrek final kapısını büyük ölçüde açacaktı. Ama temkinliydi sarı-kırmızılılar. Ne de olsa grupta ilk 6 maçın 5'i berabere bitmişti. Ve rakip tek yenilgiyi alan, evinde 2 maçtan 1 puan çıkarabilen, bu yüzden kazanmak zorunda olan Liverpool'du.

6 gün önce İngiltere'deki maçta uzaktan şutlarla Mondragon'u yıpratan Hamann, 3.dakikadaki frikikte şansını denedi, ama barajı geçemedi. 14'te orta çizgiden Carragher doldurdu, Hyypia indirdi. Murphy'den önce Mondragon yumrukladı. Kolombiyalı kaleci, 15'te Murphy'nin soldan iki kornerinin ilkinde başarılı, ikincide Riise'nin dışarı giden kafasında şanslıydı.

19'da Ergün uzaktan vurdu. Kirkland sektirdi, ama Berkant tamamlayamadı. 21'de Owen, Smicer'i nefis kaçırdı. Çek futbolcu, Mondragon'la karşı karşıya kaldığı anda sağına vurdu. Ama Kolombiyalı muhteşem kurtardı. 25'te G.Saray ilk yarıdaki en net pozisyonunu yakaladı. Ceza alanında boşta kalan topu Hasan kontrol edip vurmak yerine kafayla kaleye yolladı. Henchoz çıkardı. Bu kez Berkant vurdu. Kirkland parmaklarının ucuyla kurtardı.

Dengelenen oyunda Owen, kendini göstermeye başladı. 23 yaşındaki golcü, 44 ve 46.dakikalarda istediği topları aldı. İlkini auta vurdu. İkincisini Mondragon, ayaklarıyla önledi.

Müthiş yarım saat
Son yarım saatte herkes hop oturup hop kalktı. 60'ta Hasan, Victoria'yı kaçırdı. Onun sert ortasında Niculescu'ya rahat vurdurmadılar. 61'de Riise soldan bomboş girdi. Mondragon yine devleşti. Kolombiyalı, 62'de Riise, 63'te Owen'ın şutlarında yine başarılıydı.

66'da Arif soldan adrese teslim kesti. Radu kafayı kalecinin üzerine vurdu. Bu tempoda taraflardan biri golü bulacaktı. Ama kim? 71'de soldan Victoria nefis ortaladı. Radu kafayı bu kez köşeye vurdu ve Sami Yen'de binleri, Türkiye'de milyonları sevince boğdu: 1-0.

73'te Smicer'in kendisinin bile anlayamadığı şekilde kaçırdığı gol G.Saray için kırmızı alarmdı. Nitekim 79'da Liverpool, maçın başından beri defalarca attığı uzun taçlardan birini Riise ile ceza alanına gönderdi. Bir türlü uzaklaştırılmayan topa Heskey öyle bir burun vurdu ki Mondragon da kurtaramadı: 1-1.

G.Saray, bunca eksiğine rağmen öyle müthiş oynadı ki, maç başlamadan önce birçoklarının razı olduğu beraberlik üzüntü yarattı. Yine de bu sonuç çeyrek final için geriye değil, ileri atılmış bir adımdı.

Holiganlara sıkı gözaltı
Maç için İstanbul'a gelen Liverpoollu taraftarlar, sıkı koruma altına alındı. Havaalanından Sultanahmet'e getirilen İngilizler, burada bekletildikten sonra 19.30'da otobüslerle Ali Sami Yen Stadı'na götürüldü. Günboyu alkol alan İngilizler'den bir grup, kafayı iyice bulunca, 2 sene önce Leedsli iki holiganın öldüğü yere çiçek bırakmak için Taksim'e gitti. Ancak güvenlik göçlüre bu gruba da izin vermedi.

Cansun: Heskey zebellah gibi
G.Saray Başkanı Mehmet Cansun, maç boyunca Şeref Tribünü'nde hop oturup hop kalktı. Liverpool'un golünü atan Heskey'e hayran kalan Cansun, çevresine "Şu adama bak! Zebellah gibi" yakıştırmasını yaptı. Maçın sonlarında Serkan'ın düşürüldüğü pozisyon için hakeme "Adama bak! Buz gibi penaltımızı vermedi" tepkisini gösteren fanatik başkan, uzatmalarda kaptan Bülent'in sarı kart gördükten sonra hakem Urs Meier'e kızması üzerine, ayağa fırlayıp "Ne gerek var Bülent!" diye müdahale etmeye çalıştı

Barcelona'nın gözü korktu
Karşılaşmayı G.Saray ve Liverpool'un grubundaki Barcelona da takibe aldı. İspanyol ekibinin istatistikçisi Vilaseca da Protokol Tribünü'nden maçı izledi ve "İki takım da çok tehlikeli. Özellikle G.Saray'la bu statta oynayacak olmamız bizim için korkutucu" yorumunda bulundu

Emrah KAYALIOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır