kapat
27.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Keçeciler: Sözlerim yanlış anlaşıldı

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler "PKK'yı sandıkta yeneriz" biçiminde bir söz söylemediğini ve sözlerinin yanlış yönlere çekildiğini açıkladı.
Keçeciler, son günlerde tartışılan sözleri konusunda SABAH'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Benim açıklamam, silahlı zorbalığa dayanan ve insanları öldüren mücadele yerine, siyasi mücadeleyi telkinden ibarettir. Sözlerim bölge halkına güvenimden ibarettir. Yoksa PKK dağ kadrosu ile bir siyasi parti kursun, siyasallaşsın ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü siyaset zemininde tartışmaya açsın manasında değildir ve olamaz da zaten. Zaten Anayasamıza göre, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü tartışılamaz, teklif bile edilemez. PKK bölücü terör örgütüdür ve biz bunu bütün dünyaya anlatıyoruz. Bu demecim ile PKK'ya destek verdiğim iddiası bana yapılan bir haksızlıktır."

Keçeciler, "Sözlerim çok yanlış yerlere çekildi. Sanki PKK'nın siyasallaşmasına yönelikmiş, yardım etmek istemişim gibi birtakım manalar çıkarıldı. PKK'yı ibra etmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

ANAP'LA BİR BAĞLANTISI YOK
Keçeciler, sözlerinin kendi şahsi görüşleri olduğunu da belirterek şöyle devam etti: "Bir kere şunu ayırt edeyim, benim bu sözlerimin ANAP'la bir bağlantısı yok. Dolayısıyla Mesut Bey'in bilgisi tahtında verilmiş bir demeç de değil... Hükümeti de bağlamaz. Bu sadece benim şahsi görüşüm yani. 'Aman dağa çıkıp insanları öldürmeyin, fikrinizi başkalarına zorla kabul ettireceğinize gelin siyaseten söyleyin' demenin bu kadar tepki toplamasını hayretle karşılıyorum. Biraz da idam gündemine bağlıyorum. Sanki siyasallaşmak isteyen ve böylece Türkiye'nin bütünlüğünü tartışmaya açmak isteyen PKK'ya zemin hazırlanıyormuş gibi anlaşıldı, halbuki öyle değil."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır