kapat
27.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İçelim... Büyüyelim

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da toplam 1 milyon öğrenciye 200'er gramlık süt dağıtıldı. Hedef, çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak
Çocukların sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak ve süt içme alışkanlığını kazandırmak amacıyla düzenlenen "Her Gün 1 Milyon Çocuğa Süt" kampanyası dün İstanbul Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da başladı. Okulların ikinci yarı yıla başladığı gün uygulanan kampanyada bir milyon çocuk, ilk sütlerini büyük bir iştahla yudumladı.

İstanbul'da dün 292 okulda 525 bin öğrenciye 200 gramlık kutu sütler dağıtıldı. Haftada 5 gün sürecek olan kampanya Kadırga İlköğretim Okulu öğrencilerini de mutlu etti. Sütün faydalarının sorulması üzerine birinci sınıf öğrencilerinden Nevim Tatar "Bizi büyütüyor", Elif Buldukoğlu "Boyumuzu uzatıyor", Elif Nimet ise "Vitamin veriyor" yorumunu yaptı. Öğrenciler ayrıca öğretmenleri tarafından sütün yararları konusunda bilgilendirildi. Süt içmek istemeyen bazı öğrencileri öğretmenleri ikna etti. İstanbul Avrupa yakasında süt ihtiyacını SEK-Süt, Mamsan ve Danone-Sa ortak girişimi, Anadolu yakasındakileri ise Sütaş, Nestle ve Danone-Sa ortak olarak karşılayacak.

SÜTLER DEVLETTEN... TEŞEKKÜRLER
Ankara'da Mamak Atlıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri de dağıtılan sütleri iştahla içti. Sinan Kibar adlı öğrenci, "Sütler devletten" diyerek teşekkür etti. Mehmet Öztürk adlı öğrenci duygularını "Fazla süt içmiyorum. Annem süt alınca içiyorum. Ama sütü bize her zaman içirmiyor" diye dile getirdi. Necla Dönmez ise "Evde süt içmiyorum. Yok ki. Babam alamıyor" dedi. Bazı minik öğrenciler ise, sütle birlikte verilen kamışı kutunun içine kaçırınca ağlamaklı oldu.

Kadın, Aile ve Sosyal hizmetlerden sorumlu devlet bakanlığınce düzenlenen kampanyada Ankara'da 225 bin İzmir'de 175 bin, Diyarbakır'da ise 75 bin öğrenci haftada 5 gün süt içecek. Sütleri okullarda kurulacak komisyonlar dağıtacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır