kapat
27.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

New York Belediyesi 4 köprüsünü satıyor!
New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, belediyenin bütçe açığını kapatmak için aralarında tarihi Brooklyn Köprüsü'nün de bulunduğu 4 köprüyü satmaya karar verdi. 11 Eylül saldırıları nedeniyle 40 milyar dolarlık bütçede oluşan 5 milyar dolarlık açığı kapatmak için harekete geçen Bloomberg, satıştan 4 yıllık dönemde 800 milyon dolar para gelmesini bekliyor.

İsrail "1967 sınırları" için ilk adımı attı
Suudİ Arabistan veliaht Prensi Abdullah'ın "Ortadoğu barışı için 1967 öncesindeki sınırlara dönelim" teklifine İsrail olumlu yaklaşıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav planı tartışmak için Abdullah'ı İsrail'e davet etti. Plana göre İsrail, Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs'ten çıkacak. Arap dünyası da buna karşılık İsrail'le ekonomik ve siyasi ilişkileri başlatacak.

Ecevit: Komutayı ele almamız isteniyor
Başbakan Ecevit, dün akşam kurmaylarıyla Afganistan konusunda yaptığı toplantı sonrası "Komutanlığı İngiltere'den sonra Türkiye'nin devralması yönünde yoğun istekler var" dedi. Ecevit, İngiltere, Fransa ve ABD'nin bu yönde görüş belirttiğini söyledi. Toplantıya Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu ve Dışişleri Bakanı Cem katıldı.

"Çatlak profesör" kendini dondurttu
Fransa'nın Nueil-sur-Layon kentinde ölen bir biyoloğun cesedi, vasiyeti üzerine derin dondurucuya kondu. Şatosundaki dondurucuya koyulan Dr. Raymond Martinot'un (80) vasiyetinde teknoloji donan insanları yeniden hayata döndürecek kadar geliştiğinde uyandırılmak istediğini yazdığı belirtildi. Martinot'un 1984'de ölen eşinin cesedi de aynı dondurucuda muhafaza ediliyor.

Avanak ajanlar
Kış olimpiyatlarının kapanış törenine katılan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'i koruyan iki ajan güvenlik planlarını bir hediyelik eşya dükkanında unuttu. Belgeler mağaza sahibi tarafından bulunarak Salt Lake Tribune gazetesine teslim edildi ve gazete haberi manşetine taşıdı. Cheney'in buna rağmen tören programını değiştirmediği öğrenildi.

Şaşırtan araştırma
İngilizlerin on yıl öncesine göre cinsel açıdan daha fazla maceracı ve daha az homofobik (aşırı eşcinsellik korkusu) oldukları bildirildi. Ülke çapında 11 bin yetişkin arasında yapılan ve Sexually Transmitted Infection dergisinde yayımlanan araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 42'si, kadınların ise yüzde 60'ı eşcinsel ilişkide bir yanlışlık görmediklerini söyledi. On yıl önceki bir araştırmada ise erkeklerin dörtte biri, kadınlarınsa üçte biri aynı yanıtı vermişti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır