kapat
27.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Berlusconi fıkraları

Birçok Avrupalı liderin yaka silktiği İtalya Başbakanı Berlusconi fıkralara malzeme oldu. İtalyan Espresso dergisi Başbakan'ı "aptal" gibi gösteren 100 fıkrayı yayınlayarak tarihe geçti. Berlusconi'nin dergiye vereceği cevap merak konusu
Şu anda tüm Avrupa, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi konuşuyor. "Mülteci gemilerini toplarla batıralım" gibi radikal fikirleri olan Berlusconi, en çok Fransız ve İngiliz basınına malzeme oluyordu. Kendi basını da Berlusconi'ye cephe almaya başlarken, haftalık Espresso dergisi yapılabilecek en radikal yayıncılığı yaptı. Ve Başbakan'ı "aptal ve para düşkünü" gibi gösteren 100 fıkrayı kapak konusu yaptı. Berlusconi'nin kendini "en zeki insan" gibi hissetmesi, kendisini Tanrı ile kıyaslaması fıkraların temel konuları. İşte en komik Berlusconi fıkraları:

"Berlusconi'yi yakalım"
Otoyolda çok uzun bir kuyruk vardır. Bir otomobil sahibi sinirlenmeye başlar. Pencereyi açar ve "Ne oluyor" diye bağırmaya başlar. Cevap "Bir grup terörist Berlusconi'yi rehin aldı. Serbest bırakmak için 10 milyon dolar istiyorlar. Aksi takdirde üzerine benzin döküp yakacaklarını söylediler. Bir araya geldik gerekeni yapıyoruz" olur. Kızgın sürücü, "İyi, ne kadar topladınız" diye sorar. Yanıt kısadır: 50 litre süper benzin bir de çakmak!

Berlusconi, Türkiye Başbakanı'yla
Başbakan Berlusconi, Hint ve Türk başbakanlarıyla kaybolur. İleride bir çiftlik gören Berlusconi çiftlik sahibinden bir gece kendilerini misafir etmesini ister. Çiftçi "2 yatak var. Bir kişi ahırda uyuyacak" der. Hintli Başbakan "Ahırda yatarım" der. Bir süre sonra kapı çalınır. Gelen Hint Başbakanıdır. "Ahırda inek var. Dinimin kutsal saydığı bir hayvanla aynı yerde yatamam" der. Bu kez Türk başbakanı "Ahıra ben gidiyorum" der. Bir süre sonra kapı yeniden çalınır: "Türk başbakanıyım, ahırda domuz var. Benim dinimin pis saydığı bu hayvanla aynı yerde uyuyamam" der. Berlusconi "Ahıra ben giderim" diye kalkar. Misafirler yatar, bir süre sonra yine kapı kuvvetli bir şekilde çalınır. Çiftlik sahibi "Kim o?" diye sorar. Dışarıdan "Biz inek ve domuzuz, ahırda bir....." diye ses gelir.

Berlusconi bir gün bankaya gider...
Başbakan Berlusconi çek bozdurmak için bankaya gider: Günaydın Sinyorina, bu çeki bozabilir misiniz?.. Banka memuresi "Elbette" diyerek kimlik ister. Başbakan "Yanımda kimlik yok ama ben başbakanım" der. Memure ısrarlıdır. "Üzgünüm banka kuralı. Kimliğinizi görmek zorundayım" yanıtını verir. Tartışma devam ederken, bankacı sonunda "Tamam. Siz de Berlusconi olduğunuzu kanıtlayın" der. Başbakan birkaç dakika düşünüp "Aklıma aptalca şeyler geliyor" der. Bankacı kız, "Tamam Sayın Berlusconi. Paranızı 50'lik mi yoksa 100'lük banknotlarla mı istersiniz?" diyerek güler.

Berlusconi düşen uçakta
ABD Başkanı George Bush, Berlusconi, Papa ve bir çocuğun olduğu uçak düşmeye başlar. Ancak yanlarında yalnızca 3 paraşüt vardır. Bush, "Ben dünyanın en güçlü ülkesinin başkanıyım" der ve paraşütlerden birini alır. Berlusconi de "Ben dünyanın en zeki adamıyım" der, diğer paraşütü alır. Son paraşüte bakan Papa çocuğa döner ve "Evlat, senin önünde uzun bir hayat var. Paraşütü sen al" der. Gülen çocuk, "Merak etmeyin, sayın Papa. Dünyanın en zeki adamı benim sırt çantamı alıp atladı" der.

Berlusconi'nin yalan saati
Berlusconi'nin en yakın adamı Emilio Fede, 2048'de ölür. Öbür dünyada cennetin kapısında San Pietro ile karşılaşır. Büyük bir duvarın üstünde saatler vardır. Fede saatlerin ne işe yaradığını sorar. San Pietro "Bunlar normal saat değil, yalan ölçerler. Herkes doğduğunda kendisine öğlen 12'yi gösteren bir saat veririz. Her yalanda bir saat ilerler" der. Fede sorar: Hep 12.00'yi gösteren şu saat kimin?... Cevap, Rahibe Teresa'dır. Çünkü o, hiç yalan söylememiştir. Fede meraktan kudurur: Peki Berlusconi'nin saati nerde?.. San Pietro "O saati kendi büroma koydum. Vantilatör olarak kullanıyorum" der.

Berlusconi İngiltere'de
BerlusconI, İngiltere'ye gider. Kraliçe ile birlikte Kraliyet atlı arabasıyla gezmeye başlar. Atlardan biri gaz çıkartır. Çok utanan Kraliçe, Berlusconi'ye döner ve "Özür dilerim" der. Berlusconi, hafifçe gülerek "Rica ederim. Ben de at yaptı sandım" der.

Berlusconi hastanede...
Bir gün Berlusconi doktora gider. Muayene sonrası doktor, başbakanlığa 5 bin Euroluk vizite faturası gönderir. Çeki bir mektuba koyan Berlusconi, şu notu düşer: Parayı gönderiyorum ancak bunun çalınmış bir para olduğunu söylememe izin verin... Doktorun cevabı gecikmez: Paranın kaynağı konusunda endişelenmenize gerek yok. Çalınmış olduğunu zaten biliyorum!

BİLMECE
Başbakan Berlusconi ve Yardımcısı Fini aynı uçaktadır. Uçak düşer. Peki kim kurtulur? (İtalya)

BİLMECE
Niye Afganlar Ladin'i, İtalya Berlusconi'yi seçti? (Afganlar hızlı davrandı, İtalya'ya Berlusconi kaldı)

BİLMECE
Berlusconi çocukken "Ya başbakan ya da hiçbir şey olurum" demiş. Peki şimdi ne olmuş? (İkisi de)

Yasemin TAŞKIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır