kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yeşilçam'ın kralı otlakçıydı

Karakter oyuncuları hep dayak yiyecek değiller ya. Komik anıları da var. Bu ilginç anılarını ilk kez SABAH'a anlattılar
Sinemada yüzlerce filmde rol almış karakter oyuncuları, bugünün oyuncularını beğenmiyor. Onlara göre, Yılan Hikâyesi, Deli Yürek gibi dizilerde rol alan karakter oyuncuları ne dayak yemeyi biliyor, ne de yumruk sallamayı... Bugüne kadar 1000'in üzerinde filmde rol alan Dündar Aydınlı, "Şimdikiler yumruk sallamayı bile bilmiyor. Yumruğu salladın mı önce seyircinin yüreğine oturtmalısın. Çünkü herşeyi onlar için yapıyorsun!" Sinemanın emektarı sadece yediği dayaklarla övünmüyor elbette. Anlattığı zaman, tebessüm ettiren, şaşırtan anıları da var. Kısa bir tereddütten sonra anlatmaya başlıyor.

TABANCA VERİR MİSİN?
Aydınlı'nın ilk bombası Ayhan Işık... Işık'ın, zengin bir aktör olduğuna dikkat çeken Aydınlı, Yeşilçam'ın 'Kralı' olarak ünlenen aktörün şöhretini gölgede bırakan bir alışkanlığından söz ediyor. Tam olarak alışkanlık değil belki ama Aydınlı'ya göre bir 'zaaf'... "Ayhan Işık, çok otlakçı bir insandı. Başkasının bir puluna bile ihtiyaç duymayacak kadar zengindi ama sigarayı başkasından içmekten zevk alırdı." Işık bunu kamufle etmek için orijinal bir yöntem bulmuş." Yabancı bir yerde olduğumuz zaman, iki parmağını dudaklarına götürüp 'tabanca var mı', 'çek bir tabanca' ya da 'bir tabanca verir misin?' derdi; biz de onun sigara istediğini anlardık."

GÜNEY'İN SAPLANTISI
Aydınlı, Yılmaz Güney'i anlatırken, "O, filmde nasıl görünüyorsa öyleydi. Kavgacı, yerinde durmayan, kabına sığmayan bir yapısı vardı. Silâh konusunda çok saplantılıydı" diyor. "Yılmaz Güney ile Fatma Girik'in başrolünde olduğu 'Acı'yı Ürgüp'te çekiyorduk. Set dönüşü Ürgüp'te otele gelirken sofra kurulur, ilçenin kaymakamı ve bütün ileri gelenler dahil olmak üzere hep beraber yemek yerdik. Yılmaz Güney, iyice tıkındıktan sonra Oktay Yavuz'u kaldırır, 'Hasır şapkanı giy, duvarın dibine git' derdi. Oktay Yavuz, kuzu kuzu beklerken Güney, bir şişe Turasan şarabı getirtirdi. Yavuz, şarabı hasır şapkasının üzerine koyar, Yılmaz Güney de Smith Wesson marka tabancasıyla nişan alır, tek vuruşta şişeyi vururdu. Bunu her gün tekrarlardı."

Kara Murat nasIl karakolluk oldu?
40 Yıllık sanat hayatında aktör Cüneyt Arkın'la birçok filmde oynadı Mehmet Uğur. Çoğunlukla dayak yedi ama Arkın'ın sayesinde sinemadan ekmek yediğini gururla anlatıyor. Cüneyt Arkın'ın ilk eşinden ayrılma döneminde ise yedikleri içtikleri ayrı gitmemiş. İşte o güzel günlerden bir anı...

"Bir gün Cüneyt Arkın'ın evindeydik. Tanımadığı birisi kendisine telefon açmış. 'Mehmet, benimle Perili Köşk'te vuruşmak istiyor" dedi. Silâhları aldım, arabaya binip Perili Köşk'e gittik... Karanlık, hiç kimse yok! Biraz arayıp taradıktan sonra yalan uydurup ona, 'Cüneyt abi, onu gördüm korkup, kaçtı' dedim. 'Ya öyle mi? Vay korkak!' deyip, rastgele sağa sola ateş etti. Polis ekip arabası geldi. Beni, Sönmez Yıkılmaz'ı ve Cüneyt Arkın'ı alıp karakola götürdü. Cüneyt Arkın, içerde polislere sürekli bağırıp, çağırıyordu. Ona bir şey yapamadıkları için hınçlarını bizden çıkarıyorlardı. Sönmez Yıkılmaz o akşam polislerden muazzam bir dayak yemişti."

Cüneyt Arkın, tanımadığı birisinin kendisini düelloya davet eden telefonla soluğu Perili Köşk'te alır. Ortada kimse yoktur, sinirlenir ve başlar rastgele ateş açmaya. Mehmet Uğur anlatıyor...

Seyhan SEVİNÇ

-BİTTİ-



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır