kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Eşit şartlarda

Maç fazlası ile lig lideri olan Darüşşafaka ile yerli Kartal'ın maçını izlemeye gelmeyenler çok şey kaybettiler. Basketbol kalitesi fazla olmasa da heyecanı yüksek müthiş bir maç seyrettik. Halil Üner'in koçluğunda 2-1-2 zone pres ve zone defans ile zenginleştirilmiş Daçka karşısında istikbal vaadeden gençlerden kurulu Beşiktaş, bir buz hokeyi maçı gibi sürekli oyuncu değiştirerek ve her girenden yüksek performans alarak götürdü maçı. Fatih Solok (15 sayı, 7 ribaund), Tufan Ersüz (28 sayı, 1 ribaund) ve İsmail Çevik (12 sayı) Kartal'ın en etkili silahlarıydılar.

Beşiktaş ilk yarıyı 44-37 önde bitirdikten sonra deneyimsizliği ve kaçan fauller yüzünden 3. periyotta üstünlüğü Daçka'ya kaptırdı. Ancak maçın son dakikalarında Tufan ve İsmail'in üçlükleri ile Beşiktaş maçı uzatmaya götürdü. Uzatmada ise 5'er faul alan yabancıları Jensen, Yaylo ve Jones'tan yoksun Daçka, Beşiktaş ile eşit şartlarda mücadele etti. Böyle olunca Beşiktaş sezon başından beri geliştirdiği gençlik direnci ile maçı aldı götürdü. 5 dakikalık uzatmada 21-13'lük üstünlük de bunun göstergesi.

Beşiktaş yönetimi, böyle başa böyle traş diyerek düşmesi olmayan kısır basketbol ligimizde tamamen gençlere yer vermesinin semeresini bu maçta aldı. Beşiktaş'ın bu galibiyete tırmanışını ve basketbolumuza yeni gençler kazandırmayı sürdüreceği kesin.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır