kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Lorant'ın askerleri

Futbolda bir kanun vardır, oynayanlar çok iyi bilir; "Eğer top sendeyse onunla hareket et. Yok sende değilse, topun hareket etmesini engelle' derler. F.Bahçe dün Yozgat'ta takım olarak bu anlayışla oynadı ve galibiyete ulaştılar. Ayrıca oyuncular da çok dikkatli ve sabırlı oldukları için maçı kazandılar.

Dün maçı seyrederken teknik direktör Werner Lorant'ı da yakından takip ettim. Bazı teknik direktörler özel oyuncu, yaratıcı oyuncu sevmez. Lorant'ın da, kelimesi kelimesine kendi sözünden, tarzından çıkmayan oyuncu istediğini anladım. Sahanın kenarından yaptığı uyarılarla hareketleri bunu açıkça gösteriyordu.

Gelelim 90 dakikaya... F.Bahçe için kazanılması şart olan bir maçtı. Önemli olan, zirveyle puan farkının açılmamasıydı. Bunu da 42. dakikada Revivo, 76'da Rapajç tarafından atılan gollerle başardılar. Revivo'nun golü öyle bir zamanda geldi ki, takımdaki, teknik heyetteki herkeste büyük bir rahatlama yaptı. Bu gol maçın kaderini de çiziyordu. Bu golden sonra, oyuncular düşündüklerini kötü sahaya rağmen kısmen yapmaya başladılar.

Simao, Fatih, Revivo dün F.Bahçe'yi sürükleyen, harekete geçiren oyunculardı. Şimdi bu futbolcuları analiz edelim:

1-Simao maç boyunca devamlı topu takip etti. Brezilyalı futbolcu, bulduğu topları çok iyi servis yaparak arkadaşlarını oyuna soktu.

2-Fatih çok çabuk olduğu için, arkadaşlarının yaptığı hataları kapattı.

3-Revivo hem maçın gidişini değiştiren golü attı, hem de topla buluştuğu zamanlarda arkadaşlarını gol pozisyonuna soktu. Hele hele Andersson'un iki gol pozisyonu var ki, bunları dışarıya atmak daha zordu.

Şimdi Andersson'a bir çift lafım olacak... Gol atarken önce karar vermeli, buna karar verdikten sonra da heyecansız, soğukkanlı olmalısın. Yani gol vuruşlarında hem kararlı, hem de sakin ve becerikli olman gerekir. O bunu yapamadı.

Tokat penaltıyı çalmadı
Yozgatspor'a gelince... Maça çok gergin başladılar. Bu gerginlik arttıkça futbol oyunundan kaçma tehlikesi artar ve yedikleri iki golde de kalecinin büyük hatası vardı. Maçın hakemi Metin Tokat, 'her gördüğünü çalan hakem' olarak bilinir. Nedense dün F.Bahçe'nin kazandığı penaltıyı çalamadı.

F.Bahçe önümüzdeki hafta sonu ligin dönüm maçını G.Saray'la oynayacak. Sarı-lacivertliler bu maçı alırsa lig şampiyonluğuna herkesten fazla yaklaşır.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır