kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

En güzel beyaz

11 Eylül olayları nedeniyle hayli duygusal anların yaşandığı törende meşaleyi 1980'de altın alan ABD Buz Hokeyi Takımı yaktı
19.Kış Olimpiyatları, ABD'nin Salt Lake City kentinde görkemli bir törenle açıldı. 11 Eylül'de yaşanan terör olaylarının gölgesinde büyük güvenlik önlemleri altında yapılan açılışta sürpriz meşale bölümü ve bayrak taşıma anı büyük ilgi çekti. Aylardır sır gibi saklanan Olimpiyat Meşalesi'nin yakılması anında nefesler tutuldu. Bugünün Olimpiyat Takımı'nda yer alan Picabo Street ve Cammi Granato'nun getirdiği meşaleyi 1980 Lake Placid Kış Oyunları'nda çaylaklardan oluşan bir kadroyla buz hokeyi altınını kapan ABD Milli Takımı'nın o dönemki kaptanı Mike Eruzione aldı. Herkes Eruzione'nin meşaleyi tek başına yakacağını düşünürken bir anda 22 yıl öncenin şampiyon hokeycilerinin tümü ortaya çıktı ve böylece tarihte ilk kez bu kadar kişi, meşaleyi yaktı.

Bayrağı Atakan taşıdı
Törenin başında İkiz Kuleler'den sağlam olarak kurtarılan Amerikan bayrağı, göndere çekilirken New Yorklu bir polisin söylediği God Bless America (Tanrı Amerika'yı kutsasın) şarkısı, tribünlerin duygulu anlar yaşamalarına neden oldu.

Olimpiyat bayrağının getirilmesi ise törenin güzel anlarından biriydi. Törende Türk kafilesinin bayrağını Alp Disiplini Kayak yarışlarında ülkemizi temsil edecek olan Atakan Alaftargil taşıdı. Eurosport yorumcuları, "Ekonomik krize ve yakın zamanda yaşanan depreme rağmen Türkiye, takım gönderdi" diye konuştu Bu arada Salt Lake City'de ilk altın İtalyan Belmondo'ya gitti. Belmondo 15 kilometre bayanlar kayak krosta 39 dakika 54 saniyeyle ilk sırayı aldı. Rus Lazutina 39:56 ile gümüş, Çek Neumannova 40:01 ile bronzun sahibi oldu.

Mert AYDIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır