kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fener rap rap geliyor

Geçen sezon Yozgat'ta Murat Duman'ın kendi kalesine golüyle kazanan F.Bahçe, dün Murat Şahin'in ikramında Revivo ile öne geçti
Diallo, Rapajç'in ortasını tuttuktan sonra kalenin içine bıraktı. Andersson dünyaları kaçırdı. Mehmet Şimşek'in 86'daki golü evsahibine yetmedi. Fenerbahçe, geçen sezon Yozgat'tan çıkardığı 3 puanla şampiyonluğu kazanmıştı kimilerine göre. Bu sezon sarı-lacivertliler, aynı şehre gelirken akıllarda sadece 3 puan vardı. Gelecek hafta oynanacak G.Saray derbisi öncesinde, başka türlü bir ihtimal şampiyonluk şansını zora sokacaktı.

Fenerbahçe'yi kötü bir sürpriz bekliyordu Yozgat'ta: Becerikli ayakların düşmanı, kum ağırlıklı bir saha. Bu engebeli alanda futbolcuların performansları da ister istemez düştü. Bu arada Lorant, adeta takım içinde operasyona girişmiş ve adaletli forma dağıttığının mesajını vermişti. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir idman yapamayan Johnson, kulübede kalmış, idmanların çalışkan ismi Mert Meriç kadroya girmişti.

İlk yarı yalnız gol
Cılız ataklarla başlayan maçın ilk önemli atağı 15.dakikada gelişti. Sağdan Revivo'nun ortasına Andersson'un kafa vuruşu az farkla dışarı gitti. 22'de Yozgatlı Cengizhan'ın Rüştü'de kalan serbest atışı, maçın kaleyi bulan ilk şutu olarak istatistiklere geçti.

32.dakikada Andersson'un kaleci Diallo tarafından iki hamlede kurtarılan frikiği önemli bir bir yer tutuyordu. 35.dakikada cengaver gibi kalesinden fırlayan Rüştü, topu önündeki rakibine vermedi ama 20 metre gerideki Sumiala'ya gönderdi. Onun 40 metreden boş kale yerine dışarıyı görmesi F.Bahçe'nin şansı oldu.

42'de F.Bahçe, beklemediği bir gol buldu. Yozgatlı Murat Şahin, havadan kaleciye doğru gelen topa kafayla müdahale etti. Gereksiz vuruşu Andersson'a gitti. O, topu soldan kaçan Revivo'ya aktardı. İsrailli yıldızın şutu Diallo'dan döndü. Revivo, ligdeki 6.golünü dönen topa vurarak attı: 0-1.

İkinci yarıda daha yüksek bir tempo vardı. 50.dakikada Ogün, soldan ortaladı. Revivo'nun kafası üstten dışarı gitti. Hemen 1 dakika sonra gelişen Yozgat atağında Mehmet Şimşek'in ortasına Murat Şahin yükseldi. Vuruşunda Rüştü, topu kornere çeldi.

Hovarda Andersson
Karşılıklı atakların hızının kesildiği sanılırken 66'da Fenerbahçe, gole yaklaştı. Sağdan Revivo'nun ortasında altı pasın üzerinde topla buluşan Andersson'un şutu Diallo'dan geri geldi.

Fenerbahçe 76'da farkı ikiye çıkardı. Oyuna yeni giren Rapajç soldan indi. Ortasında kaleci Diallo ön direkte tuttuğu topu içeri aldı: 0-2. Defansını iyice açarak yüklenen Yozgat'ı üçüncü golden tuhaf ofsayt kararları kurtardı. Ve 86'de Mehmet Şimşek'in serbest atışında top Mert Meriç'e de çarpıp

Rüştü'yü avladı: 1-2.
Kalan süreyi deneyimiyle tehlikeli pozisyon yaşamadan öldüren Fenerbahçe, geçen yıl olduğu gibi yine biraz da şansın yardımıyla Yozgat'ta kazandı. Sırada Saracoğlu'nda Galatasaray maçı var. Fenerbahçe, evinde şampiyonluk yarışında varolup olmayacağını gösterecek.

Ferudun NİĞDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır