kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Eski "Banker katibi" bakan, az daha düşüyordu

"Salkım Hanımın Taneleri" romanının filme uyarlanmasıyla MHP'li milletvekillerin şimşeklerini üzerine çeken Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, bu kez de, kullandığı "eski bir banker katibi" ifadesiyle kendisi partisinin hedefi oldu.
Bakan Karakoyunlu, geçen hafta ANAP Meclis Grubu'nda özelleştirme ile ilgili bilgi verirken, Petrol Ofisi'nin kamuda kalan yüzde 49'luk payı için danışmanlarının 600 milyon dolar fiyat biçtiğini anlattı ve ardından ekledi: "Fakat ben eski bir banker katibi olarak, 400 milyon dolardan fazla etmez diyorum."

KASTELLİ'NİN KATİBİ
1980 sonrası Banker Kastelli'nin katibi olarak görev yapan Karakoyunlu, özelleştirme ile ilgili bir işlemde bu "eski bir banker katibi" deyimini kullanınca sinirler gerildi. Karakoyunlu, sinirleri geren bu sözlerinin üzerine bir de konuşmaları dinlemeyen Şamil Ayrım ve Ali Güner'e tepki gösterince olanlar oldu. Karakoyunlu kendisini bir anda milletvekillerinin sert eleştirilerinin hedef tahtasında buluverdi.

GENSORU GELİYORDU
Milletvekilleri, grup toplantısından sonra Karakoyunlu'nun konuşma tutanaklarını alıp, bu sözlerinin altını fosforlu kalemle çizip, ANAP kulislerinde elden ele dolaştırmaya başladılar. Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, daha da ileriye giderek ANAP Grubu'nda Karakoyunlu'nun bakanlıktan düşürülmesi için önerge vermeye bile kalkıştı. Ancak Hamidi önergeye yeterli imza bulamadı.

Karakoyunlu'nun konuşmasını dinleyen ANAP lideri Mesut Yılmaz ise toplantıda sessiz kaldı. Ancak milletvekillerinin daha sonra kendisine gelip Karakoyunlu'yu şikayet etmeleri üzerine, "Saçmalıyor" ifadesi kullandı. Milletvekillerinin son günlerde yoğunlaşan tepkilerinin asıl kaynağının ise, Karakoyunlu'nun bazı milletvekillerinin iş takibi yapmalarını engellemesinin yattığını ileri sürenler de az değil.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   85
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   15
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır