kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bayan sürücülere maganda ihbar hattı

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, bayan sürücüleri trafik magandalarından kurtarabilmek için 81 ilin emniyet müdürlüklerinde bir ihbar hattı kuruyor.
Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, bayan sürücülerin trafikte yaşadıkları tacizlere son vermek için yeni bir çalışma başlattı. Türkiye genelindeki 81 ilin emniyet müdürlüklerinde oluşturulacak şikayet telefonu ile trafikte zor durumda kalan bayan sürücülere ulaşılacak. Verilecek telefonu arayan tüm bayan sürücüler, taciz, sıkıştırma, araç arızaları konularında yardım alacak. Oluşturulacak özel trafik ekipleri telefon eden bayan sürücülerin bulunduğu yere anında ulaşacak ve verilen plakayı takip ederek cezalandıracak. Projeyle ilgili bilgi veren Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, "Hazırladığımız projeyi yaz aylarında uygulamaya sokmak istiyoruz. Projeyle bayan sürücüler trafikte daha rahat hale gelecekler" dedi.

AMERİKA'DA DA VAR
Henüz uygulanmaya başlanmayan projenin ön çalışmaları Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Anneler Birliği'nden uzmanların oluşturduğu bir komisyon tarafından yürütülecek. Anayolda Bayan Sürücülerin Güvenliği Komisyonu, 81 ilde uygulanacak projenin alt yapı çalışmalarını yürütecek. Konuyla ilgili SABAH'ın sorularını yanıtlayan İhsan Memiş, sayıca az olan bayan sürücülerin erkeklere oranla daha fazla kazaya karıştığını belirtti. Kazaların daha çok sıkıştırmalar sonucu yaşandığını anlatan Memiş, "Bu organizasyon ABD'de başarıyla yürütülüyor. Acil telefon uygulamasıyla bayanlar için yollar çok daha güvenli bir hale gelecek" dedi.

Fatih ATİK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır