kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fidyeci cellatlar

İzmir'de 20 milyar fidye için kaçırılan küçük Melek ölü bulundu.
Yakalanan caniler vahşeti anlattı: Olay duyulunca korkup çocuğu evinin önüne bıraktık. Sonra bizi ele verir diye yeniden kaçırdık. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde oturan Düriye ve Mehmet Sait Kalkan çiftinin üç yaşındaki kızı Melek, altı gün önce evinin önünde oynarken kaçırıldı. Kalkan çiftini arayan bir kişi, 20 milyar fidye verilmediği takdirde çocuğun öldürüleceğini söyledi. Mehmet Sait Kalkan durumu polise bildirdi ve "20 milyar param vardı. Ev arıyordum. Bu para için kaçırılmış olabilir" dedi. Bunun üzerine Asayiş Şubesi 13 ekip kurdu ve Kalkan Ailesi'nin yakın çevresini takibe aldı. Çalışmalar sırasında aynı apartmanda oturan büfeci Osman Koçak'ın şüpheli davranışları polisin dikkatini çekti. Sorgulamaya alınan Koçak, çelişkili ifadelerinin ardından küçük Melek'i adamı Mustafa Erdoğan ile birlikte kaçırdığını itiraf etti. Osman Koçak, şöyle devam etti:

9 MİLYAR BORÇ!
"İkinci büfemi açmıştım.. Ancak piyasaya 9 milyar borcum vardı. Üst katta oturan Mehmet Sait'in 20 milyarı olduğunu öğrenince çocuğunu kaçırıp fidye almaya karar verdim. Arkadaşım Mustafa Erdoğan ile çocuğu kaçırdıktan sonra benim eve götürdüm. Ağzını bantla kapatıp gece saatlerine kadar burada tuttuk. Sonra gece karanlığında ellerini ve ayaklarını da bantlayıp, bir elektrik süpürgesi kolisinin içine yerleştirdik. Daha sonra Mustafa Erdoğan bu kutuyu alarak, Gümüşpala semtindeki yalnız yaşadığı eve götürdü. Çocuğun evini, bizim sesimizi tanıyabileceklerini düşünerek arkadaşımız Özcan Sönmez'e telefonla arattık ve 20 milyar lira fidye istedik. Daha sonra gazetelerdeki haberi görünce fidye işinden vazgeçerek çocuğu evinin önüne bıraktık. Ancak, kısa süre sonra çocuğun bizi tanıdığını, ailesine söyleyebileceğini düşünerek uzaklaşmadan geri getirdik. Gece olunca da telle boğarak öldürdük. Cesedi bir poşete koyup paketledikten sonra, evin bahçesine çukur kazarak gömdük."

Osman Koçak'ın (24) ifadesi üzerine suç ortağı Mustafa Erdoğan (23) ile birlikte, telefonla fidye isteyen Özcan Sönmez (27) gözaltına alındı. Fidye olayından haberleri olduğu öğrenilen H.B. (18), Metin Bucaklı (24) ve Mesut Çelik (25) adlı kişiler de yakalandı.

Fahrettin DOKAK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır