kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tutundu bile...

Duygu Asena yine kalın konuştu. Biz erkekleri "maymun" etti. Benim demem o ki...
Ben anlamam toptan tüfekten,

Ben anlamam taştan yürekten,

Ben anlamam akıntıya kürekten,

Bunları boş ver ne haber aşktan?

Sormak istiyorum. Sayın Asena "ne haber aşktan?"

Okuduğunuz dörtlük, güzel aşkların ve derin duyguların, kadın gibi kadınına ait... Sezen Aksu'ya. "Anadilim Aşk" isimli albümde yer alan Sezen Aksu şarkılarından sadece birinin dörtlüğü. Albümde daha neler yok ki... Kraliçe, yine altın dokunuşunu yaptı ve yeni bir yıldızı müzik kamuoyuna sundu. Söz konusu yıldız Işın Karaca. Şu günlerde, "Tutunamadım" isimli şarkıdaki vokal performansı ile kendini gösteren ve dikkatleri üstüne çeken yetenek. Neden yetenek? Herkesin, "ben şarkı söylüyorum" diye mantar gibi ortaya çıktığı Türkiye'de nasıl şarkı söylenirin adeta dersini veriyor. Daha da ötesi, yakın gelecekte, Türk popüler müziğinin en iyi kadın yorumcularından biri olacağını ifade ediyor. Kalıcı bir isim olmanın dayanılmaz zorluğunu kolaylaştıran, Tanrı vergisi özelliklere sahip.

BİR SEZEN PRODÜKSİYONU
Öncelikle ses rengi güzel... Buna bir de her soluk benizlide rastlanmayan siyah adam gırtlağı eklenince durum daha da mükemmel bir hal alıyor. İşe bir de, söylediğin şarkının gerçek duygusunu ve ruhunu katınca ortaya alkışı hak eden bir sanatçı olarak çıkıyorsun. İşte tüm bunlar Işın Karaca'nın özeti.

Ya kraliçe? Onu ifade etmesi son derece zor. Bir Sezen Aksu prodüksüyonu olan Işın Karaca'nın ilk solo albümü, Türk popüler müziğinin tek ve gerçek divası olan kraliçeyi sanırım bir kez daha anlatacaktır. Büyük usta yine şarkılarda konuşuyor. Albümün en iyi şarkısı şudur diye bir seçimde bulunmak zor. Hepsinde ayrı bir enerji var. Bu enerjide, projede imzası olan genç ve yetenekli aranjörlerin büyük payı var. Albümü büyük bir samimiyetle yaptıkları belli. Aykut Gürel'i anlatmaya gerek yok. Onun ne denli iyi bir müzisyen olduğu malum. İmzasını attığı "Yaz" isimli şarkı da aranjör olarak gereğini bir kez daha yapmış. Sözüm daha çok Ayda Tunç-Aytuğ Yargıç ikilisi ve Erdem Yörük'e. Büyük müzik adamı ve yeri doldurulmaz usta Onno Tunç'un kızı Ayda, armut dibine düşer misali babasından izler taşıyor. Aytuğ Yargıç ile ortak imza attığı şarkılarda, kulağında dev orkestraları duyarak düzenlemeler yaptığı belli. Müzikaliteyi elden bırakmamayı şimdiden ilke edinmiş. Albümün bir diğer kazancı ise Erdem Yörük. Kuşkum yok ki bundan sonra adına birçok albümde rastlayacağız. Özellikle Sezen'in yeni albümünde... Tecrübelerim beni yanıltmıyorsa, "Anadilim Aşk" albümünde düzenlemelerdeki performansı ile sınıfı geçti ve kraliçenin himayesinde kendine sağlam bir yer edindi.

CEM HAKKO'NUN SEÇİCİLİĞİ
Albümün yaydığı enerji her şeyi ile pozitife dönüşerek müzik dinleyicisine ulaşıyor. Tüm taşlar yerine sağlam konmuş... Plak şirketi de dahil. Power Records etiketine bundan sonra daha sık rastlayacağımızı söyleyebilirim. Cem Hakko yaptığı her işte olduğu gibi bu işte de son derece seçici... Alternatif düşünce ve beraberinde kalite anlayışı plak şirketinin öncelikli beklentisi olarak görünüyor. Çünkü, birkaç yıl öncesinde Alex Fox albümü ile başlayan ısınma turları ve sonrasında yapılan Aylin Aslım projesi bunun açık ifadesi... Harem 2 albümüne yurtdışı pazarında verilen kurumsal destek sonrasında, Işın Karaca'nın albümü ile birlikte Power Records, marka olma yolunda çok önemli bir adım atmış oldu. Sanırım imajı ile bundan sonra da birçok sanatçının tercihi olacaktır.

Şarkının anlattığı gibi,

Senden sonra

Ne tam mavi

Ne tam sarı

Olmadı.

Duygusunu yaşamayacağınız, geride aşk acısı bırakmış sevgilerin olmadığı ve biz erkeklerin maymun edilmeyeceği bir hafta olması dileği ile hepinize güneş parlaklığında ve sevgi sıcaklığında güzel günler.

Şafak KARAMAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır