kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Memoli'nin evi yol geçen hanı

Memet Ali Alabora'nın evinde iğne atsan yere düşmüyor. Mali keyifli ama, bir de Emite Ablası'na sorun
Duyduk ki, Memet Ali Alabora'nın evi, Memoli'nin evinden hiç de farklı değil. Sürekli girenler, çıkanlar... Hep bir olay, karmaşa. Bir fark var ama: Memoli herkesi kapıdan bacadan gönderip 'Oh' çekerken, Alabora kimse gitmesin diye çırpınıyor. Memoli beş yıldır bu cümle alem içinde yaşıyormuş. Evinde mantar gibi büyüyen kalabalığa da bayılıyormuş. Evinin kapılarını her daim açık tuttuğunu bilen, soluğu orada alıyormuş. Evsiz kalanlar, birlikte yaşadığı biriyle sorun yaşayanlar, ailesini terk edenler, arkadaşların arkadaşları... Çoğunu hatırlamıyor bile Memoli ama ilk sırada saydıkları da var: "Konservatuardan bir arkadaşım var, Greenpeace gemisiyle dünyayı dolaşıp eylemler yapıyor. O İstanbul'a gelince bende kalır. Tabii bir de Serkan var, o benim ev arkadaşım. Sohbet ediyoruz, şakalaşıyoruz." İnsan sadece sohbet etsin diye evini hana çevirir mi?

"Oo!" diyor, "Sadece konuşmuyoruz, tartışırız, bir sürü fikir üretip projeler de geliştiririz." Evi paylaşmanın sırrı sadece sohbetler değil elbet, kağıt oyunları falan da cabası.

Dizide Memoli'nin misafirlerine zılgıt çekip kovduğunu hatırlatıp soruyoruz: "Arada sıkılıp 'Beni yalnız bırakın' dediğin olmuyor mu?" Yanıt tam da Memet Ali'den beklendiği gibi:

"Ama artık az kalıyorlar. Bir de eskiden görecektiniz. Hep bizdelerdi. Bazen 15 kişi aynı anda kalırdık. Cihangir'de bir ev yaptırıyoruz, babam yine üst katımda oturacak. Arkadaşlarım herhalde yine gelecekler. Ben çok memnunum. Sonra niye gelmesinler yaa! Biz böyle mutluyuz."

Memet Ali, nam-ı diğer Mali, o kalabalıkta yatacak yer buluyor mu peki? Yatağında birilerini uyurken buluyor mu? Son zamanlarda olmuyormuş. Ama eski günleri sorarsanız, çook olurmuş.

Memoli'nin "Her yeri çok özel" dediği evi, komün yaşama uygun şekilde çok da portatif. Tuvaleti bile iki dakikada karanlık oda oluyormuş. Romantik bir ortam mı istediniz: Bir müzik seti, iki sandalye, kapıya perde...

MEZUNİYETİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
İğne atsan yere düşmez misali ev, tam da herkesin girip çıktığı öğrenci evleri gibi. Merak ediyoruz "Niye jön gibi yaşamak varken öğrencilik hayatını devam ettirmek istiyorsun?" "Şimdi, bir kere bizim okul diğerlerine benzemiyordu. Sınıfta 10 kişiydik. Sonra baktık, komüne dönmüşüz."

Oysa Mali'nin okulu biteli çok olmuş. Hatta bütün sınıf aynı anda mezun olmuş. "Evin bir faydası mı oldu?" derseniz, "Bak bu olabilir! Çünkü hep bendeydik ve birlikte çalışabiliyorduk."

Memoli'nin keyfi yerinde ama kalabalığı takan biri var. Memet Ali'nin evini yıllardır temizleyen Emite Ablası. Kızdığını belli etmezmiş. Ama Memoli de işini sağlama almış. Çünkü evin temizliğini arada o da yapıyormuş ki Emite Ablası'na çok iş kalmasın. Hatta yemeklerin de çoğunu Memoli yapıyormuş. Kuru fasulyeden tutun da toprak kapta pişmiş mantar soslu tavuğa kadar...

Konu 'kız mevzu' olunca ortalık hemen süt liman oluyormuş: "Canım, arada romantik anların yaşandığı da oluyor. Oldu da yani bugüne kadar."

Buket AŞÇI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır