kapat
31.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İlaçta iskonto sorunu çözüldü

İlaç işverenlerinin iskontoyu yüklenme payı yüzde 7'den yüzde 4'e indirildi
Sağlık Bakanlığı'nın yüzde 10'luk indirimi, ilaç sanayicileri için yüzde 7, eczacılar için yüzde 2, depocular için de yüzde 1'lik payla bölüştürme önerisi sonrasında piyasada ilaç sıkıntısı baş gösterdi. Bunun üzerine, İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) ile Sağlık Bakanlığı dün tekrar bir araya gelerek yeni oranlar üzerinde anlaştı.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, anlaşmanın sağlandığını hatırlatarak, "Zaten ilaç sıkıntısı yoktu. İlaç sıkıntısı var diyenler de artak sıkıntı var demesinler. Yüzde 10'luk indirim tüm sektörlere paylaştırıldı" dedi. SSK ve Bağ-Kur'un da yüzde 5'lik olan indiriminin yüzde 2'ye indirildiğini kaydeden Durmuş, "Bazılarının söylediği gibi zarar söz konusu değil. 500 trilyon liralık indirim yaptık" dedi. İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Orhan Canbolat'ın yaptıkları görüşme sonucunda, ilaç fiyatlarında yapılan yüzde 10'luk iskontonun yüzde 2'sinin eczacılardan, yüzde 1'inin depoculardan, yüzde 4'ünün üretici firmalardan kesilmesi kararlaştırıldı. Yüzde 3'lük oran ise Maliye Bakanlığı'ndan kesilecek. Bu oran Maliye'ye, eczacıların kamu kurumlarına uyguladıkları yüzde 5'lik iindirimi yüzde 2'ye çekmeleri sonucu yansıyacak.

Anlaşma ilaç sanayicilerini tatmin ederken Türk Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç bu oranları kabul etmediklerini söyledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır