kapat
31.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

YOLUN SONUNA GELDILER

Türkiye'de adaletin yavaşlığı yüzünden en ağır suçlamalardan bile yakayı sıyıran Uzanlar'ı hızlı işleyen Amerikan adaleti iyice köşeye sıkıştırdı. Uzanlar, haklarında dava açılmasına alışık... Türkiye'de bugüne kadar birçoğu ağır iddialar içeren çok sayıda davaya hedef oldular ama nedense onlara karşı yavaş işleyen adalet sayesinde ceza almadan kurtuldular. Ancak bu kez Uzanlar alışık olmadıkları bir durumla karşı karşıya: Amerikan adaletinin hızı. Motorola ve Nokia'nın New York Bölge Mahkemesi'nde 2.7 milyar dolarlık davayı açmalarının hemen ertesi günü, 29 Ocak'ta mahkeme yargıcı Jed S. Rakoff, Uzanlar'a ilk şoku yaşattı: ABD'deki 10 parça gayrimenkullerine ve Amerikan bankalarındaki 8 milyon dolarlık hesaplarına tedbir koydu.
Tüm metin


SON DAKİKA'DA


Artık yağmurda yürüyemiyorum
15 Ekim 1997 tarihinde Trakya'da yaşanan sel felaketinin kahramanlarından biri Gülay Cabbar. Milyonlarca insanı televizyonlarının başında 'kitleyen' görüntülerin sahibi: Sel suları içinde sürüklenen bir araba ve içinde kurtarın beni diye haykıran bir kadın...
TÜRKİYE'DE

Yasadışı yollarla servet edindiler
Uzan Ailesi'nin tedbir dışında kalan mal varlıkları da dava dilekçesinde önemli bir yer tuttu. Dilekçede Uzanlar'ın yasa dışı yollarla büyük bir servet edindikleri belirtildi. Uzanlar'ın yasadışı yollarla Forbes'a göre, 1.6 milyar dolarlık servet edindikleri belirtilen dilekçede ailenin dikkat çeken gayrimenkulleri şöyle sıralandı:
EKONOMİ'DE

Atina'ya niyet Rusya'ya kısmet
Ekim 1998... Türk Silahlı Kuvvetleri beklenmedik biçimde birliklerini Suriye sınırına yığmaya başlıyordu. Şam savaş baskısına daha fazla dayanamadı. Aslında Suriye üzerinde büyük bir baskı oluşturan bu girişim, uzun hazırlıkların ve anlaşmaların sonucuydu.
DÜNYA'DA

Tayyip'in U dönüşü
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD gezisi sırasında geçmişte karaladığı tüm kurumları baştacı etti. Bir dönem mensubu olduğu Milli Görüş'ün "Şeytan" olarak tanımladığı ABD'yi "doğal müttefik" ilan etti. "Katolik Hıristiyan Devletler Topluluğu" diye topa tuttuğu AB'ye girmeyi istediklerini söyledi.
POLİTİKA'DA

Hadi gülümse
Alınan kötü sonuçlar nedeniyle futbolcuların moralinin bozuk olduğunu gören Alman hoca, "Bu haliniz ne. Suratınızı asmayın. Herkes kafasını kaldırsın ve neşeli olsun. Bu kötü moral Kocaelispor maçını olumsuz etkiler. Geçmişi unutun ve geleceğe umutlu bakın" diye konuştu.
SPOR'DA

Bir Başka Gece geri dönüyor!
Bir dönemlerin sevilen müzik eğlence programı "Bir Başka Gece" tam 7 yıl aradan sonra TRT'ye yeniden dönüyor. İlk kez 3 Ekim 1990'da yayınlanan ve tam 258 hafta ekranda kalarak bir rekora imza atan "Bir Başka Gece" önümüzdeki Mart ayında yeni bölümleri ile seyirci karşısına çıkacak.
MAGAZİN'DE

Çocuklara anne sesi ilaç gibi...
Pensilvania'da çocuk hastanelerinde yapılan bir araştırmaya göre, annesinin sesini duyan çocukların nefes alışları rahatlamış ve sakinlemiş oluyor. Doktorlar hasta çocuklarda annelerinin sesinin tedavi edici bir etkisini de belirlediklerini işaret ederek özellikle sakinleştirici ilaç...
SAĞLIK'DA

Ülke olmadı, bari insanımı kurtarayım
Metin Akpınar 5 Şubat'tan itibaren atv'de yayınlanacak bir programın sunuculuğuna başlıyor: Yarınlar Umut Olsun... Program sorunları olan, yardıma ihtiyaç duyan insanlarla, onların dertlerine deva olacak hayırseverleri buluşturmayı hedefliyor.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,320,000 1,327,000
MARK 581,000 586,000
EURO 1,138,000 1,144,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır